ENCIKLOPEDIJA VOĆA, POVRĆA I ZAČINSKOG BILJA :Enciklopedija voća, povrća i začinskog bilja
Autori:
Matthew Biggs
Jekka McVicar
Bob Flowerdew
Format:
640 str.
21 x 28 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
VRT
ISBN: 953-99164-7-X   
Cijena (kn):
499,00

SADRŽAJ:

Enciklopedija voća, povrća i začinskog bilja
nezaobilazan je priručnik za prepoznavanje, uzgoj, branje i spremanje više od 300 vrsta korisnog bilja u svakodnevnoj uporabi. Svaka je biljka popraćena izvornim fotografijama u boji koje prikazuju biljku u svim fazama razvoja.
Knjiga je podijeljena u tri tematske cjeline u kojima je svaka biljka opisana razumljivim tekstom. Prati trend zdrave prehrane i opisuje ljekovita svojstva svake navedene vrste i načine primjene u preventivi i prirodnom liječenju pojedinih vrsta bolesti i tegoba.

 


LJEKOVITO I ZAČINSKO BILJE : Ljekovito i začinsko bilje
Autori:
Jekka McVicar
Format:
256 str.
21,5 x 28 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
VRT
ISBN 953-7306-02-X
Cijena (kn):
290,00

SADRŽAJ:

Ljekovito i začinsko bilje
knjiga je koja obuhvaća više od 335 vrsta ljekovitog i začinskog bilja s uputama o berbi i čuvanju svake biljke, i više od 200 recepata sa savjetima za uporabu biljaka u kulinarstvu i kozmetici te za spravljanje i primjenu biljnih lijekova.
Ova će vas knjiga oduševiti brojnim preporukama i receptima za svakodnevnu, različitu primjenu opisanih biljaka. Također nudi informacije o raznolikosti, načinu uzgoja, njezi, sakupljanju, spremanju i uporabi ljekovitih i začinskih biljaka.


REZIDBA I UZGOJNI OBLICI ZA SUVREMENI UZGOJ MASLINA : Uzgoj maslina
Autor:
Riccardo Gucci
Claudio Cantini
Zoran Šindrak
Format:
184 str.
16 x 24 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
VRT
ISBN 978-953-7306-12-0
Cijena (kn):
199,00

SADRŽAJ:

U knjizi Rezidba i uzgojni oblici za suvremeni uzgoj maslina sažeta je većina suvremenih saznanja o današnjim tehnikama rezidbe i oblikovanju krošnji maslina. Vjerujemo da će postati nezaobilazan priručnik svima zainteresiranima za uzgoj maslina, ali i dobrodošlo štivo studentima hortikulture, te stručnjacima – savjeto-davcima koji se na terenu svakodnevno susreću s brojnim pitanjima o rezidbi i uz-gojnim oblicima maslina. Želja nam je da knjiga pospješi uzgoj maslina u našoj zemlji nakon desetljeća stagnacije


CIJEPLJENJE I REZIDBA VOĆAKA : Cijepljenje i razidba vocaka
Autori:
Tomislav Jemrić
Format:
184 str.
21,5 x 28 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
VRT
ISBN 978-953-7306-17-5
Cijena (kn):
290,00

SADRŽAJ:

Jednostavno i razumljivo pisan tekst popraćen s 266 fotografija i 42 crteža u boji čini ovaj priručnik nezaobilaznim štivom za svakog tko želi svladati vještinu cijepljenja i rezidbe voćaka. Iscrpno je opisano devet načina cijepljenja voćaka, od običnog okuliranja do cijepljenja kojim se može popraviti šteta od voluharica i zečeva. U posebnome dijelu knjige opisano je podrijetlo, osnove uzgoja, podloge i rezidba 26 vrsta voćaka, među njima i onih manje zastupljenih, kao što je crna bazga. Posebnost knjige su slike rodnih izbojaka svake opisane vrste voćaka kako bi ih se moglo lako prepoznati.