Strani autori


Mali princ/Mali planer  
Autor:
Antoine de Saint-Exupéry
Format:
320 str.
12 x 17 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
BELETRISTIKA
ISBN 978-953-8129-48-3
Cijena (kn/kom):
99,00

SADRŽAJ:
Mali princ (fr. Le Petit Prince)
najpoznatija je novela francuskog pisca, pjesnika, novinara i pilota Antoinea de Saint-Exupérya (Antoine Jean-Baptiste Marie Roger de Saint Exupery) iz 1943. godine.
Ova knjiga ujedno je i godišnji, mjesečni i dnevni planer koji uz ilustracije samog autora sadrži i bezvremenske citate Malog princa.


DOBRI ISUS I NAIVNI KRIST  
Autor:
Phillip Pullman
Format:
208 str.
14 x 20 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
BELETRISTIKA
ISBN 978-953-8129-34-6
Cijena (kn/kom):
149,00

SADRŽAJ:
Phillip Pullman rođen je u Norwichu 1946. godine, a odrastao je u Zimbabveu i Walesu. Kao jedan od najcjenjenijih dječjih autora današnjice, osvojio je razne prestižne nagrade uključujući Carnegie Medal, Guardianovu Children’s Book Award i Whitbread Award. Njegova glasovita fantastična trilogija, Njegove tamne tvari, objavljena je na četrdeset jezika i prodana u desecima milijuna primjeraka diljem svijeta. Pullman živi u Oxfordu sa suprugom. Imaju dva sina.
U romanu Dobri Isus i naivni Krist Pullman nam prepričava dobro poznatu priču o Isusu Kristu i pruža briljantnu novu interpretaciju. Ili kao što sam autor kaže:
„Ova je knjiga misaoni eksperiment kojemu podvrgavam svakoga kršćanskog vjernika: kad bi se mogao vratiti u prošlost i spasiti tog čovjeka od užasne smrti na križu, bi li to učinio ili ne? A ako misliš da bi bilo bolje ostaviti ga da umre – po čemu si ti bolji od Jude?”


PJESME UZ KOJE NE PLEŠEM  Pjesme uz koje ne plešem
Autor:
Dragan Todorović
Format:
184 str.
16 x 24 cm
meki uvez
Kategorija:
BELETRISTIKA
ISBN 978-953-7306-37-3
Cijena (kn/kom):
139,00

SADRŽAJ:
Pjesme uz koje ne plešem su priče objavljivane u časopisu Rock! između 1985. i 1988. godine i u njima Todorović na intiman i upečatljiv način govori o pjesmama i glazbi koja nas je mijenjala i činila jačima i boljima. Ove priče o pjesmama, profilirane kao mješavina eseja i memoara, govore o odrastanju i životu uz rock glazbu i poeziju koja je nešto više od puke podloge za noćne izlaske ili kako je Springsteen pjevao: “više sam naučio slušajući trominutne rock pjesme nego što sam ikada naučio u školi”. Premda je teško vjerovati kako pjesme mogu nekoga ili nešto promijeniti uzbudljiv je trenutak kada shvatite da neke pjesme mogu u vama trajati i dugo nakon što se otpjevaju ili kako sam pisac kaže:
“Priče su kao i pjesme: ulaze kroz prozore koje si pažljivo zatvorio i samo sjednu u neki kutak i gledaju te. Pa ti izdrži.”
Dragan Todorović je radio kao urednik u časopisima Rock! i NON i objavljivao u svim vodećim časopisima i listovima bivše Jugoslavije. Do sada je objavio knjige Tajfun zvani Bruce, Džokej pun burbona i Pogled kroz prozor metroa. Od 1995. godine živi u Kanadi gdje je objavio knjige Stići tamo gde jesi (Banff Press, 2000) i Knjigu osvete – bluz za Jugoslaviju (Random House, 2006) za koju je dobio nagradu Udruženja pisaca Kanade i bio nominiran za nagradu Britanske Kolumbije. Od 2005. s obitelji živi u Engleskoj.


KAKO POSTATI LIJEPA, BOGATA I KUJA 

Autor:
Giulio Cesar Giacobbe
Format:
13,5 x 21 cm
126 str.
tvrdi uvez
Kategorija:
BELETRISTIKA
ISBN 978-953-7306-96-0
Cijena (kn):
99,00

SADRŽAJ:

U ovom svojevrsnom priručniku se nalaze savjeti ženama o tome kako da postanu privlačne muškarcima i objašnjenja koje karakteristike muškarci traže u ženama. Vodeći se idejom da je žena lijepa samo ako je zavodljiva, autor nudi smjernice kako da žena postane zavodljiva, a time i lijepa muškarcima, koji bi onda za nju radili i stvarali bogatstvo koje bi ona uživala. Savjeti su podijeljeni u tri veća poglavlja, a iz svakoga od njih odiše autorov humorističan ton kojim savjetuje.


PAZI ŠTO ŽELIŠ – MOGLO BI TI SE I OSTVARITI  Pazi što želiš
Autor:
Alexandra Potter
Format:
16 x 24 cm
384 str.
meki uvez
Kategorija:
BELETRISTIKA
ISBN 978-953-7306-71-7
Cijena (kn):
139,00

SADRŽAJ:

Heather Hamilton ima podosta želja. Nisu to velike stvari – poput mira u svijetu ili glavne ženske uloge u filmu s Brad Pittom – nego sitne, svakodnevne želje koje joj stalno padaju na pamet. Međutim, s njenom srećom u životu, svjesna je da joj se te bezazlene željice nikada neće ostvariti…Sve dok jednog dana na ulici ne kupi sretni vrijes i njena sreća mijenja se iz korijena. Zgodni Amerikanac javlja se na njen oglas za cimera. Počinje da izlazi s Jamesom – savršenim muškarcem koji joj šalje cvijeće, sjajan je u krevetu i ne boji se izjaviti joj ljubav.
Je li ostvarenje svih želja blagoslov ili kletva?
Usrećuje li nas kada dobijamo sve što želimo?
U ovoj romantičnoj komediji, Alexandra Potter otkriva kako može izgledati život kada nam se odjednom ostvare sve želje.


TI NISI ONAJ KOJEG ŽELIM  
Autor:
Alexandra Potter
Format:
16 x 24 cm
416 str.
meki uvez
Kategorija:
BELETRISTIKA
ISBN  978-953-7306-87-8
Cijena (kn):
149,00

SADRŽAJ:

U ovoj duhovitoj i čarobnoj romantičnoj komediji saznajte što se događa kada san svake djevojke da pronađe čovjeka svoga života – zaista postane stvarnost.


ILUMINACIJA  Iluminacija
Autori:
Jill Gregory i Karen Tintori
Format:
16 x 24 cm
312 str.
tvrdi uvez
Kategorija:
BELETRISTIKA
ISBN 978-953-7306-56-4
Cijena (kn):
190,00

SADRŽAJ:

Natalie Landau, kustosica muzeja koja je specijalizirana za mezopotamske amajlije i magična vjerovanja primila je neobičan poklon od svoje sestre, Dane – ogrlicu s privjeskom s plavim okom. Simbol zaštite koji je poznat i uobičajen u cijelom svijetu, zlo oko, ima mističnu povijest koja ga povezuje s mnogim religijama.
Kad je Natalie saznala da je Dana ubijena samo nekoliko sati nakon što joj je poslala poklon, počinje razmišljati da ova amajlija ima veze sa smrću njezine sestre. Dok pokušava otkriti porijeklo privjeska Natalie je uvučena u međunarodnu bitku između moćnih islamskih i kršćanskih vjerskih frakcija, gdje se svaka bori za Oko, koje je mnogo vrednije – i moćnije – od onoga što je ikad i mogla zamisliti.


IKONA Ikona
Autori:
Gary Van Haas
Format:
232 str.
13 x 20 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
BELETRISTIKA
ISBN: 978-953-7306-53-3
Cijena (kn):
149,00

SADRŽAJ:

Mladog američkog umjetnika, Gartha Hansona, ucjenjuju kako bi ga prisilili da se pridruži beskrupuloznoj grupi krijumčara antikviteta ne bi li napravio kopiju poznate grčke ikone koja vrijedi nekoliko milijuna dolara. Kada Garth dođe na grčki otok Mykonos otkriva da je uz ikonu vezano mnogo više od samog dragog kamenja kojim je obložena što ga vodi u vrtoglavu sferu međunarodnih intriga, ljubavnih spletki i okrutnog ubojstva…
Roman IKONA Garyja Van Haasa je uzbudljiva, dinamična i napeta pustolovina s elementima trilera smještena među pohlepne i bezobzirne međunarodne krijumčare umjetnina.


USKRSNUĆE  Uskrsnuće
Autori:
Tucker Malarkey
Format:
400 str.
16 x 24 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
BELETRISTIKA
ISBN 978-953-7306-07-6
Cijena (kn):
190,00

SADRŽAJ:

Uskrsnuće je roman koji se temelji na stvarnim događajima povezanima s otkrićem izgubljenih evanđelja iz Nag Hamadija. Uklonjeni odlukom službenika rane Crkve, ovi sveti spisi nestaju prije gotovo dvije tisuće godina, a neočekivano su ponovo otkriveni 1940-ih god. na pustinjskom jugu Kaira. Kad Gemma Bastian primi teleks da je njezin otac, arheolog, pronađen mrtav u Kairu, leti u Egipat kako bi ga pokopala. Dok pretražuje očev ured u egipatskom muzeju, Gemma nailazi na dokaze o zadnjem očevu projektu kojim je bio umiješan u veliko arheološko otkriće za koje mnogi žele da ostane pokopano, jer bi u suprotnome zauvijek moglo izmijeniti kršćanski svijet.


KNJIGA IMENA Knjiga imena
Autori:
Jill Gregory i
Karen Tintori
Format:
318 str.
16 x 24 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
BELETRISTIKA
ISBN 978-953-7306-09-0
Cijena (kn):
190,00

SADRŽAJ:

Likvidirali su ih 15 i Vezuv se probudio. Uklonili su ih 18 i pokrenuli inkviziciju, ubili ih 12 i Žuta je rijeka poplavila Kinu. Ubili su ih 30 i nacisti su okupirali Poljsku. Sada ih je 33 od 36 mrtvo. Svijet srlja prema uništenju, samo su tri duše na putu prema propasti svijeta. A na njemu je da ih pronađe… Kada ga počne proganjati tragedija iz djetinjstva, profesor David Shepherd dolazi do starog teksta za koji se mislilo da je zauvijek izgubljen. Knjiga imena potječe od biblijskog Adama i prema kabalističkoj tradiciji sadrži imena trideset i šestero pravednih duša iz svake generacije koji se zovu Prikriveni. Prema legendi, ako svih trideset šestero Prikrivenih ubiju, svijet će propasti. Uz pomoć zgodne izraelske znanstvenice, stručnjakinje za stare tekstove, David se bori protiv Gnoseosa, tajne vjerske sekte; pokušavajući otkriti kabalističke kodove kako bi spasili Prikrivene i svijet.


ZVIJEZDA BABILONA Zvijezda Babilona
Autor:
Barbara Wood
Format:
480 str.
16 x 24 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
BELETRISTIKA
ISBN 978-953-7306-14-4
Cijena (kn):
190,00

SADRŽAJ:

Jedne olujne noći arheologinju Candice Armstrong poziva njezin stari profesor John Masters, koji je na samrti, i moli je, buncajući i spominjući Zvijezdu Babilona i tajanstveni ključ, da ode do njegove kuće. Putem je prati Glenn Masters, profesorov otuđeni sin, koji očajnički želi otkriti osobu koja je naudila njegovu ocu. Za to je vrijeme, Philo Thibodeau, svojeglavi i moćni član tajne sekte poznate pod nazivom Aleksandrijci, opsjednut sakupljanjem rijetkih vjerskih spisa kako bi požurio dolazak Boga i Velike Svjetlosti, svete svjetlosti koja je stoljećima inspirirala članove sekte. Candice i Glenn, koji je također Aleksandrijac, s majčine strane, moraju se uhvatiti u borbu s vremenom kako bi došli do Zvijezde Babilona prije Phila.


NE PLAČI VIŠE  Ne plači više
Autori:
Linda Howard
Format:
360 str.
16 x 24 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
BELETRISTIKA
ISBN 953-99164-5-3
Cijena (kn):
160,00

SADRŽAJ:

Milla Boone suočena je s noćnom morom svakog roditelja – dvojica napadača otimaju njezinog šestotjednog sina, a Millu teško ranjavaju. Deset godina poslije Milla i dalje traga za svojim sinom i slijedeći svoju sudbinu otkriva kako može pomoći roditeljima jednako očajnima i izgubljenima kao što je ona. Milla počinje otkrivati strašnu sudbinu bezbrojne djece koja su tijekom godina nestala u labirintu organi-ziranog kruga krijumčara. Ključ uništenja organizacije i mogućeg pronalaska njezina sina je okrutni i jednooki krijumčar i ubojica. U potrazi za njim Milli pomaže tajanstveni Diaz koji skriva svoje motive.
Snažne osjećaje i rastuće strasti književnica Linda Howard uvjerljivo isprepleće s napetom i žestokom akcijom.


POLJUBI ME DOK Poljubi me dok spavamSPAVAM  
Autor:
Linda Howard
Format:
352 str.
16 x 24 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
BELETRISTIKA
ISBN 953-7306-00-3
Cijena (kn):
160,00

SADRŽAJ:

Laboratorij mafijaške obitelji Nervi, pod krinkom proizvodnje cjepiva protiv ptičje gripe, pokušava mutirati virus koji bi prelazio s čovjeka na čovjeka. No, jedina prepreka ostvarenju njihovih planova jest Lily Mansfield, ugovorna agentica CIA-e, koja se upustila u osobnu osvetu zbog ubojstva svojih prijatelja i njihove kćeri Zie koju je ona spasila od pakla rata u Hrvatskoj. Drugi agent CIA-e, Lucas Swain, poslan je da riješi pitanje odmetnute agentice. Roman Poljubi me dok spavam triler je pun intriga i napete akcije, strasti, naglih preokreta i bogato zamišljenih likova koji žive i dišu u srcima čitatelja. Ovaj je roman najnapetiji i najsloženiji u književnom opusu Linde Howard.


LJUBOMORA Ljubomora
Autori:
Linda Howard
Format:
318 str.
16 x 24 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
BELETRISTIKA
ISBN 953-7306-01-1
Cijena (kn):
160,00

SADRŽAJ:

Blair Mallory ima dobar život. Lijepa je, puna samopouzdanja i vlasnica je uspješnog fitness centra. U sjeni uspjeha, čudna članica kluba razvije neobičnu opčinjenost njome, te oponaša njezin stil. Stvari krenu nizbrdo kada netko ubije dvojnicu, a Blair je, na žalost, svjedokinja ubojstva. Dok mediji nagađaju o pojedinostima ubojstva i bacaju Blair pod svjetla reflektora, ona se udružuje s policijskim poručnikom Wyattom Bloodsworthom. No on želi neometano provoditi istragu, dok Blair želi sama istražiti život mrtve žene. Kada netko počne prijetiti Blair, Wyatt se počinje pitati: Je li ovo zaista bio slučaj zamijenjenog identiteta i je li Blair trebala biti žrtva?


UMRIJETI I UGODITI Umrijeti i ugoditi
Autori:
Linda Howard
Format:
346 str.
16 x 24 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
BELETRISTIKA
ISBN 953-7306-04-6
Cijena (kn):
190,00

SADRŽAJ:

Odana, prekrasna, profesionalna, savršeno organizirana i potencijalno smrtonosna Sarah Stevens je žena s mnogo vrlina. Izvrsna je domaćica, vješta u vođenju velikih domaćinstava, takoder je i tjelesni čuvar i izvrstan strijelac – nezamjenjiva svojemu starijem poslodavcu, džentlmenu kojeg je Sarah naučila cijeniti i voljeti. Jedne noći Sarah spriječi pokušaj pljačke, te zbog tog hrabrog čina dobije ´petnaest minuta slave´ u lokalnim medijima.
No, ta će izloženost javnosti biti dovoljna da privuče pozornost osobe koja neće prezati ni pred čim da dobije Sarah za sebe…


KARIKE ZLOČINA Karike zločina
Autori:
Linda Howard
Format:
314 str.
16 x 24 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
BELETRISTIKA
ISBN 978-953-7306-14-4
Cijena (kn):
190,00

SADRŽAJ:

Godine 1985., uz mnogo buke, vremenska je kapsula zakopana u dvorište Općinskog suda u Pekesvilleu, malome gradu, s namjerom da se otvori 2085. godine. No, nakon samo dvadeset godina, usred noći, kapsula je iskopana, a njezin sadržaj ukraden. Te je iste noći jedna od osoba koja je sudjelovala u zakapanju kapsule brutalno ubijena u svojoj kući bez ikakva znaka nasilnog ulaza ili borbe. Jedan po je-dan, ubijeni su svi koji su stavljali stvari u vremensku kapsulu i sudjelovali u njezinu zakapanju. Osim svojih sumnji zbog iznenadnog dolaska Nikite Stover, glavne istražiteljice FBI-a iz budućnosti, Knox Davis nema nikakvih tragova. Premda Nikita nije ubojica, skriva mnoge tajne. Stavljajući sve na kocku, Nikita je odlučna u namjeri da uhvati lukavog ubojicu, istodobno se boreći protiv sve jačih osjećaja prema muškarcu i svijetu kojemu ne pripada.


POD KRINKOM NOĆI Pod krinkom noći
Autori:
Linda Howard
Format:
318 str.
16 x 24 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
BELETRISTIKA
ISBN 978-953-7306-13-7
Cijena (kn):
190,00

SADRŽAJ:

U malom ruralnom gradiću Cate Nightingale živi mirno sa svojim četverogodišnjim blizancima. Jednoga jutra jedini gost pansiona neobjašnjivo nestaje, ostavljajući sve stvari za sobom. Nekoliko dana kasnije Cate je zapanjena kada je napadnu naoružani muškarci i zahtijevaju stvari nestaloga gosta. Strahujući za živote svoje djece, Cate pristane surađivati sve dok Calvin ne spasi stvar i izbaci uljeze.
Međutim, noćna mora tek počinje. Cate, Calvin i svi ostali stanovnici postaju taoci, odsječeni od svijeta i bez ikakvog načina da pozovu pomoć. Napetost raste, a Cate i Calvin nemaju izbora – moraju se boriti protiv svojih neprijatelja pod okriljem noći. I dok se povučeni Calvin pretvara u neustrašivog zaštitnika, Cate kreće u najveći izazov svoga života … i odlazi u samo srce opasnosti.


BLISKA OPASNOST  Bliska opasnost
Autori:
Linda Howard
Format:
346 str.
16 x 24 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
BELETRISTIKA
ISBN 978-953-7306-14-4
Cijena (kn):
190,00

SADRŽAJ:

Sin i kći Jima Wingatea silno se iznenade kada otkriju da je njihov pokojni otac oporučno ostavio bogatstvo svojoj mladoj udovici Bailey Wingate zbog čega počinje rat. Nakon godine dana, dok malim zrakoplovom leti iz Seattlea u Denver, Bailey gotovo pogine jer je motor zrakoplova prestao raditi, ali Cam Justice, njezin pilot, uspijeva nekako prizemljiti letjelicu. Zaglavljena u divljini, boreći se protiv svojih dvojakih osjećaja prema zgodnome muškarcu pokraj sebe, Bailey se počinje pitati je li to uistinu bila nesreća.Tko im je pokvario motor? Tko pokušava spojiti Bailey i njezina supruga u zagrobnom životu? Odsječena od svijeta i gotovo bez nade u spas, Bailey mora povjeriti svoj život – i srce – Camu, dok pokušavaju pronaći put u civilizaciju… gdje ubojica možda čeka kako bi završio posao.