REINKARNACIJA 
Tajna vječnog života
Autor:
Dražen Radaković
Format:
478 str.
15,5 x 23 cm
meki uvez
Kategorija:
PSIHOLOGIJA
ISBN 978-953-8129-18-6
Cijena (kn):
149,00

SADRŽAJ:

Dražen Radaković je autor nekoliko knjiga o hipnozi i regresoterapiji. Radi kao psihoterapeut i savjetnik već dugi niz godina. Po zvanju je sveučilišni specijalist psihosocijalnog pristupa u socijalnom radu – titula univ.spec.act.soc. koju je stekao na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu pohađao je (1998-2001) Međunarodnu školu kibernetske psihoterapije (School for Cybernetics of Psychoterapy, Department of Psychiatry, Faculty of Medicine University of Zagreb) u klasi dr. Biserke Koren, specijalistice psihijatrije, gdje je stekao zvanje psihoterapeuta(The Professional Board of the Department of Psychiatry). Certificirani je terapeut TNI instituta (The Newton Institute), najpoznatije ustanove za regresoterapiju u svijetu. Sudjelovao je na brojnim seminarima u Hrvatskoj i inozemstvu. Vodi vlastite škole samohipnoze, hipnoze, regresoterapije i sistemske konstelacije u Hrvatskoj i izvan nje.
Ova sjajna knjiga služi kao izvor nadahnuća za sve one koji tragaju za spoznajom smisla postojanja i žele dublje proniknuti u sebe znajući da naš identitet nije definiran samo vanjskim parametrima već smo puno više od materijalnog utjelovljenja. Čitajući ovu knjigu možemo promijeniti kognitivnu obradu života i smrti i shvatiti kako je naš život neprekinuta nit egzistiranja u raznim dimenzijama. Ekspertnost autora koji posjeduje znanje, mudrost i iskustvo, o temi koja još uvijek čeka postati znanstvena izvjesnost, očituje se u tumačenju najčešćih termina s kojima se susreću svi iskreni duhovni tragači.7 PUTOVANJA 
Terapeutske priče za djecu
Autori:
Petra Kapović Vidmar
Mauro Lacovich
Format:
80 str.
17 x 21 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
PSIHOLOGIJA
ISBN 978-953-8129-10-0
Cijena (kn):
99,00

SADRŽAJ:
Kako čitati ove priče i kako se koristiti ovom knjigom?
Slušajući ili čitajući ove priče, svatko će pronaći nešto za sebe, odgovor na pitanje ili rješenje problema, a to ovisi samo o njemu i nikome drugome. Slušateljev će se doživljaj razlikovati od čitatelje­va, i upravo je to najveća vrijednost svake priče.
Roditelji, odgojitelji, učitelji, bake i djedovi… uvažite djetetov do­življaj priče i držite se onoga što je dijete razumjelo, onoga što je va­šem slušatelju zanimljivo, i tada poslušajte hoće li izreći ili pokazati što je čulo ili osjetilo. Svoja razumijevanja, intepretacije i poruke priče zadržite za sebe, a djetetove poslušajte, jer svako će dijete u pričama prepoznati ono što mu je važno i to povezati sa svojim pro­blemom ili situacijom upravo na onaj način koji mu najviše odgovara.
Razgovarajte s djetetom o onome što ono želi te stvarajte s njim alternativne završetke ili nastavke te iste priče, rabeći iste likove kao i one koje dijete samo nadoda. Pozovite dijete da crta priču ili ono što je naučilo iz priče, da crta ono što osjeća ili isto to oblikuje u glini ili plastelinu. Dopustite mu da se oslobodi, a da pritom ne dajete značenja ni intepretacije procesa koji se događa. Često se pro­blemi u potpunosti riješe metaforama, bez svjesnog analiziranja.
Dragi mali i veliki čitatelji, ljubitelji priča, pozivamo vas da uživate u pričama koje su nastale kao produkt naših dvaju različitih svjetova. Sada kada su te priče pred vama spremne su nastaviti svoje živote i svoje putovanje na kojemu će susresti novu djecu i odrasle.


KAKO POVEĆATI IQ SVOGA DJETETA KROZ IGRU : Kako povečati IQ dijeteta
Autor:
Stevanne Auerbach – Dr. Toy
Format:
232 str.
16 x 24 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
PRIRUČNICI
ISBN 978-953-7306-13-7
Cijena (kn):
159,00

SADRŽAJ:

Želite odabrati najbolju igračku ili neki drugi proizvod za svoje dijete? U knjizi Stevanne Auerbach Kako povećati IQ svoga djeteta kroz igru pronaći ćete praktične savjete kako odabrati igračke koje proširuju djetetovu kreativnost, nude mogućnost učenja i razmišljanja, poučavaju o djetetovoj okolini, promoviraju ukupne vrijednosti djetinjstva, uklapaju se u djetetovu dob, vještine i mogućnosti, a istodobno su zabavne za igranje, sigurne i trajne, privlače djetetovu pozornost i čine ga sretnim.


POZITIVNA PSIHOLOGIJA za neznalice 
Od neznalice do sveznalice
Autori:
Averil Leimon (psiholog i međunarodni poslovni trener)
Gladeana McMahon (trener za osobni razvoj i promjene)
Format:
262 str.
16,5 x 23,5 cm
meki uvez
Kategorija:
PSIHOLOGIJA
ISBN 978-953-8129-05-6
Cijena (kn):
149,00

SADRŽAJ:
Koristite načela pozitivne psihologije kako biste u svim aspektima svojeg života ostvarili vlastiti puni potencijal. Ovaj vam praktični vodič pruža sve vještine i strategije koje trebate kako biste prepoznali svoje snage, promijenili razmišljanje i učinkovito se nosili s teškim osjećajima te kako biste postigli veći uspjeh, zdravlje i sreću. Istražite znanost pozitivne psihologije i otkrit ćete kako možete primijeniti njezina načela i teorije da biste za sebe i one oko sebe izgradili bolji život. Naučite osnovna načela pozitivne psihologije – istražite porijeklo i najnovija istraživanja iz ovog područja znanosti, pokušajte razumjeti što znači biti pozitivan i kako promijeniti razmišljanje da biste to postigli. Uvijek tražite pozitivno – otkrijte što pozitivna psihologija može učiniti za vas i kako možete primijeniti jednostavne strategije da biste svakodnevnom životu dodali vrijednost i postigli veliku sreću, zdravlje i ispunjenost. Primijenite moć pozitivne psihologije na posao, opuštanje i zabavu – otkrijte kako izgraditi sretne trajne odnose, koristite jednostavne strategije pozitivnog odgajanja djece i uzmite najbolje iz svoje karijere, kolega ili poslodavaca. Preuzmite pozitivnu psihologiju za svoj život – stvorite vlastiti program sreće i napravite dugoročne pozitivne promjene kako biste izgradili bolju budućnost za sebe i osobe oko sebe.


POBOLJŠAJTE SVOJE PAMĆENJE za neznalice 
Od neznalice do sveznalice
Autor:
Dr. sc. John B. Arden
Format:
312 str.
16,5 x 23,5 cm
meki uvez
Kategorija:
PSIHOLOGIJA
ISBN 978-953-8129-00-1
Cijena (kn):
149,00

SADRŽAJ:
Trenirajte vaše pamćenje s vježbama koje možete raditi kod kuće, na poslu, bilo gdje!
Praktični savjeti i tehnike za brzo pamćenje
Usavršite svoje vještine pamćenja na zabavan i lagan način!
– Bilo da morate učiti za uspit, imate poteškoća s pamćenjem imena ili ako jednostavno želite vaše pamćenje povećati i učiniti boljim ovaj vam priručnik nudi provjerene savjete za pomoć u lakšem pamćenju. Saznat ćete kako radi vaše pamćenje i kako ga poticati u svim situacijama. Također ćete otkriti kako ojačati sposobnost svojeg mozga da pamti i kako izbjegavati stvari koje ga zamaraju.
Dr. sc. John Arden je direktor Odjela psiholoških treninga pri
Kaiser Permanente Medical Centers u sjevernoj Kaliforniji i nadgleda
obrazovne programe u dvadeset medicinskih centara. Na području mentalnog zdravlja i obrazovanja radi već dvadeset i osam godina i autor je četiri knjige.


LAKO JE PRESTATI PUŠITI 
Autor:
Allen Carr
Format:
304 str.
12,5 x 23 cm
meki uvez
Kategorija:
PRIRUČNICI
ISBN 978-953-7306-81-6
Cijena (kn):
99,00

SADRŽAJ:

Moj je posao pomaganje ljudima da se oslobode od te strašne navike. U tome sam vrlo, vrlo uspješan i moja klinika i ova knjiga pomogli su u izliječenju milijuna pušača. Većina pušača očekuje da ću im govoriti o strašnim rizicima za njihovo zdravlje, o tome da je pušenje prljava, odvratna navika, da ih košta pravo bogatstvo te da su glupi što već nisu prestali pušiti. Ne. Ja im ne govorim s visoka stvari koje već znaju. To su problemi koje imate kad ste pušač. To nisu problemi prestajanja pušenja. Pušači ne puše iz razloga iz kojih ne bi smjeli pušiti. Kako bismo prestali pušiti, potrebno je otkloniti razloge zbog kojih pušimo. ‘LAK NAČIN’ se bavi tim problemom.


ŠTO JE BUDA PODUČAVAO 
Autor:
Walpola Rahula
Format:
152 str.
15 x 21 cm
meki uvez
Kategorija:
ALTERNATIVA
Cijena (kn):
99,00

SADRŽAJ:
U velikom dijelu svijeta danas raste interes za budizam i objavljeno je puno knjiga čija je tema Budino učenje. Knjiga “Što je Buda podučavao” budističkog monaha Walpola Rahule uživa veliku popularnost širom svijeta i često se koristi na fakultetima i teološkim školama. Rahula nam u ovoj jezgrovitoj i lucidnoj knjizi daje prikaz budizma u modernom duhu izlažući neposredno i jednostavno Budino učenje onakvo kakvo nalazimo u originalnim pali tekstovima Tipitake koje su znanstvenici jednoglasno ocijenili kao najranije cjelovite zapise Budinog učenja. Materijal koji je ovdje korišten i citirani odlomci preuzeti su direktno iz tih tekstova. Čitatelj koji nije upoznat s Budinim učenjem u ovoj će knjizi naći kompaktan, ali istovremeno sveobuhvatan prikaz Budinog učenja. Istovremeno, upućeniji čitatelj koji želi produbiti svoje znanje u knjizi će naći pali ekvivalente za većinu ključnih pojmova, kao i upućivanja na originalne tekstove u fusnotama i selektivnoj bibliografiji.


MEDITACIJA SABRANOSTI 
u svakodnevnom životu
Autor:
Dr. Khammai Dhammasami
Format:
127 str.
15 x 21 cm
meki uvez
Kategorija:
ALTERNATIVA
Cijena (kn):
99,00

SADRŽAJ:
U knjizi Meditacija sabranosti u svakodnevnom životu
dr. Khammai Dhammasami nas poučava vipassana meditaciji – meditaciji sabranosti i uvida. Koristeći svoje bogato iskustvo u podučavanju meditacije dr. Dhammassami na jednostavan i razumljiv način objašnjava kako pravilno vježbati vipassana meditaciju i četiri podržavajuće meditacije.
Također nas uči kako uvesti meditaciju u svakodnevni život kroz razvoj sabranosti koja nam otkriva i pokazuje kako biti prisutan u sadašnjem trenutku, kako biti pažljiv, prilagodljiv i u harmoniji sa samim sobom te kako razvijati ljubav i suosjećanje prema samome sebi, a onda i prema drugim ljudima.
Vipassana meditacija se ne razlikuje od svakodnevnog života.
Ona odražava stvarnost života i pomaže nam da vidimo stvari kakve zaista jesu.

PLEMENITI OSMEROSTRUKI PUT 
Put do okončanja patnje svakodnevnom životu
Autor:
Bhikkhu Bodhi
Format:
127 str.
15 x 21 cm
meki uvez
Kategorija:
PSIHOLOGIJA
Cijena (kn):
99,00

SADRŽAJ:
Plemeniti osmerostruki put nalazi se u središtu Budinog učenja. Otkrivanje ovog puta dalo je Budinom prosvjetljenju univerzalan značaj i uzdiglo ga s nivoa mudrog i blagonaklonog mudraca na nivo svjetskog učitelja.
Knjiga koja je pred vama ima za cilj doprinijeti ispravnom razumijevanju plemenitog osmerostrukog puta kroz istraživanje njegovih osam članova i komponenti koje točno određuju što svaki od njih u sebe uključuje. Sloboda je neminovan plod ovoga puta i zasigurno će zablistati tamo gdje postoji marljivo i istrajno i vježbanje. Postoje samo dva uvjeta dostizanja krajnjeg cilja: početi i nastaviti. Ako su oni ispunjeni, nema nikakve sumnje da će cilj biti dostignut.
Bhikkhu Bodhi je rođen 1944. godine u New Yorku, a 1972. godine postao je budistički redovnik na Šri Lanki. 1977. godine se vraća u SAD i provodi dvije godine u samostanu Geshe Wangyala i tri godine u Washington Buddhist Vihara. Na Šri Lanku se vraća 1982. godine i dvije godine kasnije postaje urednik u Buddhist Publication Society u Colombu. Jedan je od najplodnijih prevoditelja iz budističkog kanona na engleski. Tako je preveo Zbirku tematski grupiranih govora (Samyutta Nikaya) te doradio i uredio Bhikkhu Nanamolijev prijevod Govora srednje dužine (Mađđhima nikaya). Autor je brojnih knjiga, a knjigu Plemeniti osmerostruki put napisao je 1994. godine.


TUMAČ SNOVA : Tumač snova
Autor:
Maja Vagaja Božić
Format:
490 str.
16 x 24 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
ALTERNATIVA
ISBN 953-99164-4-5
Cijena (kn):
190,00

SADRŽAJ:

Snovi oduvijek očaravaju ljude, a ljudi oduvijek nastoje proniknuti njihovo značenje. Što nam snovi poručuju? Kako odgovaraju na naša pitanja? Na što nas upozoravaju? Kako ih ispravno protumačiti? Ispravno tumačenje snova pomaže nam da bolje shvatimo sebe, svoj život i odnose među ljudima. Tumač snova sadrži više od 5000 pojmova i 15000 tumačenja. Nezaobilazan je priručnik uz čiju ćete pomoć jasnije tumačiti snove.
Sa željom da ostvarite sve svoje snove, lijepo sanjajte!

 


TUMAČ SNOVA : Tumač snova
Urednik:
Miro Božić
Format:
408 str.
11 x 17 cm
meki uvez
Kategorija:
ALTERNATIVA
ISBN 978-953-7306-38-0
Cijena (kn):
29,00

SADRŽAJ:

Oduvijek je čovjek nastojao proniknuti u značenje snova i poruka iz nesvjesnog koje nam snovi šalju. Ispravno tumačenje snova pomaže nam bolje shvatiti sebe, svoj život i odnose s ljudima koji nas okružuju.
TUMAČ SNOVA će vam pomoći lakše i jasnije shvatititi što Vam snovi poručuju i na što vas upozoravaju. Simbole u snovima često je teško prepoznati, ali preko 5.000 tumačenja koliko ih sadrži ovaj TUMAČ SNOVA, zasigurno će pomoći da Vam to pođe za rukom.


TUMAČ SNOVA 
Otkrijte što vam govore vaši snovi
Autor:
Miro Božić ur.
Format:
264 str.
13 x 19 cm
meki uvez
Kategorija:
PSIHOLOGIJA
ISBN 978-953-7306-94-6
Cijena (kn):
29,90

SADRŽAJ:

Simbole u snovima često je teško prepoznati, ali preko 5.000 tumačenja koliko ih sadrži ovaj TUMAČ SNOVA, zasigurno će pomoći da Vam to pođe za rukom.