Ostali priručnici

MODERNI BONTON 
Vodič za lijepo ponašanje u svakoj prilici
Autor:
Miro Božić urednik
Format:
16 x 24 cm
304 str.
tvrdi uvez
Kategorija:
OSTALI PRIRUČNICI
ISBN 978-953-8129-44-5
Cijena (kn):
220,00

SADRŽAJ:
MODERNI BONTON nezaobilazan je vodič za lijepo ponašanje u svakoj prilici. Poznavanje osnova lijepog ponašanja omogućit će vam lakšu komunikaciju s drugim ljudima u raznim prigodama kada se treba ponašati pristojno i obazrivo – dakle, gotovo uvijek.
MODERNI BONTON skup je pravila lijepog ponašanja koji će vam pomoći pri upoznavanju, oslovljavanju, vođenju uljudnog razgovora, upotrebi pribora za jelo, usmjerit će vas kako se ponašati u poslovnom svijetu, na putovanju, na vjenčanju, u restoranu i u raznim drugim prigodama gdje se od vas očekuje da se ponašate u skladu s društvenim normama.
MODERNI BONTON se razvojem tehnologije (internet, društvene mreže, mobitel) proširio na virtualni svijet u kojem također postoje pravila lijepog ponašanja koja Vam mogu pomoći u ispravnoj komunikaciji i ostvarivanju pozitivnog dojma u kontaktu s raznim kulturama svijeta.
MODERNI BONTON obuhvaća pravila koja se lako usvajaju i primjenjuju. Budete li ih se pridržavali, zbog svojeg ćete ponašanja i u privatnom i poslovnom svijetu zasigurno ostaviti pozitivan dojam.


GEOGRAFSKA KARTA REPUBLIKE HRVATSKE 
za osnovnu školu
Autor:
Zvonimir Križovan, dipl. ing.geod.
Format:
karta 52,5 x 49 cm
17,5 x 24,5 cm
uvez: presavinuta 4X
Kategorija:
OSTALO
ISBN 978-953-7306-90-8
Cijena (kn):
23,00

SADRŽAJ:
GEOGRAFSKA KARTA REPUBLIKE HRVATSKE- za osnovnu školu sadrži najažurniju topografsku kartu RH u mjerilu 1:1 000 000. Na poleđini se nalazi slijepa karta RH u mjerilu 1:1 700 000. Sadrži i klimatske karte RH (klimatska regionalizacija, izloženost suncu, padaline), županijsku kartu RH (s popisom županija),te fotografije najznačajnijih sakralnih objekata i regionalnih središta.


ŠTO I KAKO JEDEMO 
Autor:
Dr. sc Ignac Kulier
Format:
376 str.
16,5 X 24 cm
meki uvez
Kategorija:
PRIRUČNICI
ISBN 978-953-7306-89-2
Cijena (kn):
149,00

SADRŽAJ:

Knjiga složenu problematiku odnosa hrane, prehrane i zdravlja čitateljstvu predstavlja slikovito, jednostavno i zabavno. Govori o rizicima kontaminacije namirnica od karcinogenih tvari, o rizicima novih tehnologija i posebno o rizicima krivotvorenja namirnica.
Kod izbora namirnica često analizira ljudsku psihologiju, navodeći da čovjek relativno lako prihvaća rizik od ulaska u automobil i avion, ali nikako ne prihvaća rizik od onoga što se nalazi u tanjuru. Ovo je prije svega edukativno štivo koje bi trebao pročitati svatko koga zanima što i kako jede i kave će posljedice biti po njegovo zdravlje.
Dr. sc. Ignac Kulier jedan je od vodećih autoriteta u području prehrane. Do sada je objavio 17 knjiga na temu hrane, prehrane i zdravlja. Ova knjiga nudi odgovore toliko potrebne danas, kad ne znamo čemu vjerovati po pitanju hrane. Autor odgovara na brojna pitanja što se događa s hranom oko nas i što sve nalazi put do naših trpeza. Iznosi gole činjenice i manirom istraživača analizira pojave, njihove uzroke i posljedice.


TEHNIKE PČELARENJA 
Autor:
Veroljub Umeljić
Format:
320 str.
16,5 X 23,5 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
PRIRUČNICI
ISBN 978-953-8129-23-0
Cijena (kn):
290,00

SADRŽAJ:
Knjiga “TEHNIKE PČELARENJA” namijenjena je iskusnim pčelarima kao i onima koji se tek počinju baviti pčelarstvom. U knjizi su detaljno objašnjeni osnovni pčelarski radovi tijekom godine: od formiranja pčelinjaka i berbe meda prema vrsti ispaše do prezimljavanje pčelinjih zajednica. Također su obrađene specifičnosti pčelarenja pojedinim tipovima košnica, pčelarenje s dvije matice u jednoj košnici, a posebna pažnja je posvećena detaljnom opisu uzgoja matica s neophodnim procedurama za dobivanje kvalitetne jedinke čija produktivnost osigurava visoku proizvodnju meda i drugih pčelinjih proizvoda te pčelaru donosi ekonomsku korist. Posebno je obrađeno organsko pčelarenje kao načini otkrivanja simptoma i liječenja bolesti pčela.


PČELARSTVO od početnika do profesionalca 
Autor:
Veroljub Umeljić
Format:
460 str.
16,5 X 23,5 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
PRIRUČNICI
ISBN 978-953-8129-01-8
Cijena (kn):
290,00

SADRŽAJ:
Knjiga sadrži više od 1.100 originalnih fotografija, brojne ilustracije i 60 tehničkih crteža koji se odnose na konstrukcije i gradnju košnica i druge opreme.
Sveobuhvatnost i bogatstvo detaljima potvrđuju autorovo poznavanje pčelarske literature i inovacija koje su sami pčelari kreirali i uvodili u svojim pčelinjacima, kao i poznavanje znanstvenih dostignuća.
Na samom početku vrlo sažeto su prikazani porijeklo, rasprostranjenost i položaj pčela medarica u životinjskom svijetu. Prikazane su glavne vrste pčela medarica koje su važne za gospodarski uzgoj.
Povijest pčelarstva i različite tehnološke inovacije prikazani su vrlo detaljno i pregledno, a u dijelu o biologiji pčela ukratko su iznesena najvažnija oktrića, iz područja spolne pripadnosti, partenogeneze, govora pčela, uloge meda, voska, peludi i drugih elemenata u prehrani pčelinje zajednice.
Jedno izuzetno bogato poglavlje posvećeno je suvremenim košnicama koje se najviše upotrebljavaju u regiji (DB, LR i AŽ). Autor također spominje i one koje su vrlo rijetke ili pomalo nestaju iz upotrebe.
Konstrukcija i gradnja košnica uključujući i odabir građe, što je rijetkost u priručnicima, prikazani su vrlo detaljno.
Kao što je običaj kod priručnika autor je prikazao iscrpan pregled pčelarskih radova tijekom godine.
Posebno je zanimljivo poglavlje u kojem se autor bavi životom pčelinje zajednice tijekom godine u njihovom prirodnom staništu. Opisano je naseljavanje prirodnog staništa. Zatim su opisani biološki procesi koji se ponavljaju i u košnici koju je pčelar pripremio za pčele.
Autor knjige ima dugogodišnje iskustvo pčelara i autora o pčelarstvu (knjiga “Atlas medonosnog bilja”) što pomaže pčelarima – čitateljima ove knjige u odabiru najboljih tehnoloških postupaka za dobivanje što kvalitetnijih pčelinjih proizvoda.


LJEKOVITO BILJE priručnik za sakupljanje 
Autor:
Dušan Savković
Format:
142 str.
8 X 18 cm
plastificirane stranice
Kategorija:
PRIRUČNICI
ISBN 978-953-7306-88-5
Cijena (kn):
79,00

SADRŽAJ:
Ovaj priručnik, u obliku plastificiranih kartica, namijenjen je svima onima koji se na bilo koji način bave ljekovitim biljem, kao i izletnicima u prirodu. U njemu ćete naći 140 slika biljaka snimljenih u prirodnom okruženju. Za lakše prepoznavanje i sigurno korištenje biljke, ispod svake slike naći ćete uobičajeni naziv biljke, latinski naziv, opis biljke, podatke o branju, ljekovitosti te na kraju opasnosti koje mogu nastati pogrešnom primjenom. Kartice su praktične za upotrebu, a bilje na njima poredano je abecednim redom.


GLJIVE priručnik za prepoznavanje 
Autor:
Romano Božac  ur.
Format:
114 str.
8 X 18 cm
plastificirane stranice
Kategorija:
PRIRUČNICI
ISBN 978-953-7306-99-1
Cijena (kn):
79,00

SADRŽAJ:
Ovaj priručnik, u obliku plastificiranih kartica, namijenjen je svima onima koji se bave sakupljanjem gljiva, kao i izletnicima u prirodu. U njemu ćete naći preko 100 slika gljiva snimljenih u prirodnom okruženju. Za lakše prepoznavanje i sigurno korištenje gljive, ispod svake slike naći ćete uobičajeni naziv gljive, latinski naziv, opis gljive, podatke o branju, jestivosti te na kraju opasnosti koje mogu nastati pogrešnom primjenom. Kartice su praktične za upotrebu jer su plastificirane i stoga otporne na vlagu, a stanu u svaki džep.


STOLARSKI RADOVI za neznalice 
Autor:
Jeff Strong
Format:
322 str.
16,5 X 23,5 cm
meki uvez
Kategorija:
PRIRUČNICI
ISBN 978-953-8129-02-5
Cijena (kn):
149,00

SADRŽAJ:
Napravite vlastiti namještaj koristeći nacrte i praktične savjete opisane na zabavan i jednostavan način!
Želite raditi u drvu?
Ovaj vodič će vam pomoći s osnovama, od odabira drva, najboljih alata i strojeva do svih tajni kako spojiti, brusiti i dati završni sjaj. Sastavit ćete policu za knjige i zatim se prebaciti na stolove i ormariće koji će vam trajati cijeli život.
Jeff Strong je profesionalni dizajner namještaja i majstor čiji dizajn spaja umjetničko s obrtničkim, zapadni stil s istočnim.
– Objašnjenja napisana jednostavnim jezikom –
– Kratke i jasne informacije –


FENG SHUI za neznalice (2. izdanje) 
Autor:
David Daniel Kennedy
Format:
408 str.
16,5 X 23,5 cm
meki uvez
Kategorija:
PRIRUČNICI
ISBN 978-953-7306-90-8
Cijena (kn):
149,00

SADRŽAJ:
Promijenite boje, osvjetljenje i raspored namještaja za bolje zdravlje, bogatstvo i sreću.
Naučite kako pomoću Feng Shui načela u Vašem domu stvoriti okruženje koje će Vam pomoći u postizanju zdravlja, sreće i blagostanja.
Primjena praktičnih i učinkovitih Feng Shui metoda koje su objašnjenje u ovoj knjizi omogućuje Vam da Vašu okolinu vidite u novom svjetlu, te da primijetite na koji način Vaš dom utječe na Vaš posao, Vaše veze, Vaše zdravlje i svaki drugi aspekt Vašeg svakodnevnog života.
Kroz Feng Shui možete iskusiti kako skladna okolina dopušta strujanje više pozitivne energije kroz Vaš život. I, što je najvažnije, shvatit ćete zašto se Feng Shui primjenjuje već tisućama godina – zato jer djeluje!
David Daniel Kennedy, učitelj Feng Shuija i učenik Velikog majstora Lin Yuna.


BONTON za neznalice (2. izdanje) 
Autor:
Sue Fox
Format:
392 str.
16,5 X 23,5 cm
meki uvez
Kategorija:
PRIRUČNICI
ISBN 978-953-7306-79-3
Cijena (kn):
149,00

SADRŽAJ:
Ova knjiga će Vam pomoći ako tražite podatke o tome kako se učtivo i obazrivo ponašati bez obzira na situaciju – bilo da razgovarate s obitelji , odgovarate na telefon ili otvarate poklon. Možda želite pružiti smjernice nekome u svom životu kojem su potrebne upute lijepog ponašanja, a možda želite imati konkurentsku prednost u radnom okružjenju, a možda samo želite osvježiti ono što već znate ili razjasniti dileme oko složenosti suvremenog bontona – kao što su pravila kod korištenja novih tehnologija.


DIJETA za neznalice (2. izdanje) 
Autor:
Jane Kirby
Format:
356 str.
16,5 X 23,5 cm
meki uvez
Kategorija:
PRIRUČNICI
ISBN 978-953-7306-82-3
Cijena (kn):
149,00

SADRŽAJ:
Ova knjiga pruža odgovor na pitanje kako smršaviti i zadržati željenu težinu.
Pravilno usmjeravajte svoju djecu kontroliranom prehranom
Ako ste umorni od dijeta s kojima gubite i dobijate kilograme, onda je ovaj pristupačan i autoritativan vodič upravo za vas. Ažuriran posljednjim informacijama i istraživanjima, ovaj jasni i potpuni vodič ne otkriva samo ono što trebate znati nego vam pomaže prepoznati i svladati prepreke koje vas sprečavaju u tome!
Jane Kirby je licencirana dijetetičarka i vlasnica kuharske škole Vermont Cooking School.
Američko dijetetsko društvo je najveće udruženje na svijetu zdravstvenih i nutricionističkih profesionalaca.
Oktirjte kako: Razviti učinkovitu strategiju za smanjenje prekomjerne težine, jesti zdravo kod kuće i u restoranima, nositi se sa žudnjom i neuspjesima, procijeniti programe dijeta i lijekove za mršavljenje, odlučiti se za operativni zahvat.


POVIJEST SVIJETA : Povijest svijeta
Autori:
Dr. Klaus Berndl
Markus Hattstein
Arthur Knebel
Hermann-Josef Udelhoven
Format:
656 str.
21,5 x 27 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
PRIRUČNICI
ISBN 978-953-7306-42-7
Cijena (kn):
390,00

SADRŽAJ:

Povijest svijeta je opsežna, sveobuhvatna i bogato ilustrirana knjiga koja obuhvaća razdoblja od pojave prvih ljudi i nastanka prvih civilizacija pa sve do 21. stoljeća. Tekst je popraćen s više od 4.000 ilustracija i pruža čitatelju pogled na velika carstva na vrhuncu moći, moćne vladare čija volja oblikuje čitava razdoblja kao i pobožne i svete ljude čiji nauk i dalje odzvanja u mnogobrojnim životima. Vidimo piramide kako se uzdižu, promatramo kako se oružje razvija
od luka i strijele do atomske bombe, istražujemo teme od antičkog Rima do renesanse, od Francuske revolucije do Drugog svjetskog rata. Stotine uokvirenih polja daje nam uvid u glavne religije, ideološke pokrete i kratke biografije svjetskih vođa i poznatih osoba iz svih razdoblja i dijelova svijeta, a vremenska skala na svakoj strani naglašava ključne događaje, imena i datume. Čarobna i neusporediva po svom obimu i značaju ova knjiga predstavlja neprocjenjivu vrijednost zapisane povijesti čovječanstva u jednom sveobuhvatnom svesku. Ona je dar National Geographica u kojem uživa cijela obitelj i zaslužuje istaknuto mjesto u kućnoj biblioteci.


ARHEOLOGIJA TRAGOVIMA VELIKIH CIVILIZACIJA : Arheologija
Autor:
Dr Paul G. Bahn
Format:
432 str.
14,5 x 21,5 cm
meki uvez
Kategorija:
PRIRUČNICI
ISBN 953-99164-9-6
Cijena (kn):
149,00

SADRŽAJ:

Arheologija je knjiga ilustrirana stotinama vrhunskih fotografija i kartama, namijenjena svima koje zanima povijest čovječanstva od prapovijesti do razvoja velikih civilizacija. Podijeljena je u dva dijela. U prvome dijelu donosi nastanak velikih civilizacija na svim kontinentima, istodobno objašnjavajući kako su arheolozi na temelju materijalnih dokaza rekonstruirali život ljudi nekog razdoblja.
Drugi dio knjige vodi nas na fantastično putovanje od velikih piramida u Gizi preko Troje i Rima, Stonehengea, Teotihuacána i Machu Picchua, do Kineskog zida, Masade i mnogih drugih mjesta koja nas ostavljaju bez daha.


NAJLJEPŠI MUZEJI SVIJETA : NAJLJEPŠI MUZEJI SVIJETA
Autor:
GIULIA CAMIN
Format:
304 str.
24,6 x 31,4 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
PRIRUČNICI
ISBN: 978-953-7306-47-2
Cijena (kn):
499,00

SADRŽAJ:

Svjetski muzeji su svevremenske metafore ljudske žeđi za znanjem. Cilj im je osvjetliti područja u kojima kultura i znanje mogu postati moćni i demokratski instrumenti obogaćivanja zajednice i pojedinca: to su teme knjige NAJLJEPŠI MUZEJI SVIJETA – izuzetnog vodiča koji nam pokazuje što se stoljećima radi u cijelom svijetu, s namjerom kreiranja pristupa znanju i divljenju najljepšim kulturološkim krea-cijama čovječanstva.
Bogati izbor muzeja u ovoj knjizi uključuje najvažnije svjetske muzeje kako na Zapadu tako i na Istoku, koji posjeduju zbirke najraznovrsnijih djela. Uključeni su poznati muzeji kao oltari i muzeji kasnog 18. st. kao Dvorane čuda. Također su obuhvaćeni i arheološki muzeji – čuvari vrijednog sjećanja i znanja drevnih civilizacija – umjetnički muzeji, i specijalizirani muzeji arhitekture, etnografije i antropologije, nastali da sačuvaju za buduće generacije nestale ili ugrožene civilizacije i kulture. Uključeni su i prirodoslovni muzeji, koji nam daju uvid u nastanak i evoluciju ljudi, životinja i biljaka, kao i tematski muzeji koji prate struje i mreže mišljenja u posebnim granama znanja.


NAJLJEPŠI NACIONALNI PARKOVI SVIJETA : NAJLJEPŠI NACIONALNI PARKOVI SVIJETA
Autor:
Angela S. Ildos
Giorgio G. Bandelli
Format:
320 str.
24,6 x 31,4 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
PRIRUČNICI
ISBN: 978-953-7306-32-8
Cijena (kn):
499,00

SADRŽAJ:

Ova knjiga posvećena je upoznavanju i istraživanju onoga što je čovječanstvo smatralo potrebnim zaštititi u nekim od najljepših i najočuvanijih područja na svijetu.
U knjizi je opisano i ilustrirano vrhunskim fotografijama 52 najveća nacionalna parka svijeta.
Knjiga je organizirana u poglavlja i svako je posvećeno određenom kontinentu ili geografskom području. Popis uključuje prirodna područja koja svjedoče određenim razdobljima iz povijesti Zemlje, područja od velikog ekološkog i biološkog značenja ili uključuju neki jedinstveni prirodni fenomen, posebno lijepa mjesta i okoliš koji su važni za očuvanje biološke raznolikosti. Mnoga područja zaštićena u nacionalnim parkovima kojima je ova knjiga posvećena nalaze se na popisu svjetske baštine.
Neka nam to svima bude pozivnica kako bismo krenuli na put svjesni da čovječanstvo ima moć u oblikovanju prirode, ali je srećom u većini slučajeva razumno koristi.


PUT OKO SVIJETA S 80 ČUDA : Put oko svijeta
Autor:
CARLA SERRA &
SILVIA BOMBELLI
Format:
342 str.
24,6 x 31,4 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
PRIRUČNICI
ISBN: 978-953-7306-24-3
Cijena (kn):
499,00

SADRŽAJ:

Ova će Vas knjiga povesti na putovanje oko svijeta na najuzbudljiviji način ikad: 80 odabranih odredišta omogućuju Vam da istražite najdragocjenija


ROCK & POP KRONOLOGIJA : Pop kronologija
Kako je glazba mijenjala svijet
Autor:
Johny Black
Hugh Gregory
Andy Basire
Format:
342 str.
24,6 x 31,4 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
PRIRUČNICI
ISBN 953-7306-06-2
Cijena (kn):
390,00

SADRŽAJ:

Knjiga Rock & pop kronologija nevjerojatno je putovanje kroz pet desetljeća svjetske povijesti, s naglaskom na glazbu koja se u to doba razvijala i njezin značaj na ostala događanja. Ponekad je glazba mijenjala svijet, ponekad je svijet mijenjao glazbu, ponekad je glazba bila samo ugodna, usputna pojava. Pozivajući se na golem broj izvora, knjiga Rock & pop kronologija prati uzdizanje (i gotovo uvijek neizbježan pad) stotina popularnih umjetnika i glazbenih stilova usput prateći poveznice sa širim svjetskim događanjima.


KAKO POVEĆATI IQ SVOGA DJETETA KROZ IGRU : Kako povečati IQ dijeteta
Autori:
Stevanne Auerbach,
Dr. Toy
Format:
232 str.
16 x 24 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
PRIRUČNICI
ISBN 978-953-7306-13-7
Cijena (kn):
159,00

SADRŽAJ:

Želite odabrati najbolju igračku ili neki drugi proizvod za svoje dijete? U knjizi Stevanne Auerbach Kako povećati IQ svoga djeteta kroz igru pronaći ćete praktične savjete kako odabrati igračke koje proširuju djetetovu kreativnost, nude mogućnost učenja i razmišljanja, poučavaju o djetetovoj okolini, promoviraju ukupne vrijednosti djetinjstva, uklapaju se u djetetovu dob, vještine i mogućnosti, a istodobno su zabavne za igranje, sigurne i trajne, privlače djetetovu pozornost i čine ga sretnim.


KAKO NAPISATI SVOJ PRVI ROMAN : Kako napisati svoj prvi roman
Autor:
Oscar Collier i
Frances Spatz
Leighton
Format:
264 str.
16 x 24 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
PRIRUČNICI
ISBN 978-953-7306-08-3
Cijena (kn):
159,00

SADRŽAJ:

Knjiga Kako napisati svoj prvi roman donosi 100 stručnih savjeta o pisanju i objavljivanju svog prvog romana koji uključuju: odabiranje vrste romana, stvaranje pravog broja nezaboravnih likova, zanimljive radnje, uvjerljivih dijaloga, najbolje točke gledišta, kao i savjete za određivanje svakodnevne navike pisanja, uređivanje i pripremu rukopisa za objavljivanje.
Knjiga sadrži i stručne promidžbene savjete kako uporabiti usluge zastupnika i kako predstavljati sami sebe, ako to odlučite, pregovaranje oko ugovora i predstavljanje svog djela.
Knjiga opisuje i stvarne slučajeve u poglavlju Razgovori s petero novih romanopisaca gdje nudi nadahnute i inspirativne razgovore s novoobjavljenim autorima kao i vrijedan uvid u radne metode, stavove i posebne strategije koje su rabili poznati romanopisci.


VELIKA KNJIGA REKORDA i zanimljivosti iz cijeloga svijeta : Knjga rekorda
Autori:
Brian Williams
Format:
256 str.
17 x 23 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
PRIRUČNICI
ISBN 953-99164-3-7
Cijena (kn):
199,00

SADRŽAJ:

Jeste li znali da je najduži govor trajao 22 sata ili da je u Libiji izmjerena najviša temperatura od 58°C? To su samo neke od nevjerojatnih činjenica o kojima možete pročitati u Velikoj knjizi rekorda i zanimljivosti iz cijeloga svijeta. Osam tematskih područja pokazuju koliko je svijet oko nas neobičan i čudesan u svojoj raznolikosti: u svemiru, povijesti, znanosti, planetu Zemlji, svijetu prirode, svjetskim čudima, sportu, zabavi. Knjiga sadrži stotine fotografija u boji, tisuće činjenica i brojeva koji su zbir najbržih i najboljih, najneobičnijih i najčudnijih, najmanjih i najvećih do sada zabilježenih rekorda i zanimljivosti iz cijeloga svijeta.