DOMAĆI KOLAČI
Autor:
Grupa autora
Format
:
14 x 21 cm
160 str.
tvrdi uvez
Kategorija:
KUHARICE
ISBN 978-953-7306-80-9
Cijena (kn):

99,00

SADRŽAJ :

Knjiga DOMAĆI KOLAČI sadrži probrane i iskušane recepte za pripremu ukusnih kolača iz svih naših krajeva.
Svaki je recept ilustriran fotografijom posluženog jela, s opširnim i detaljnim objašnjenjem svega što trebate znati kako biste pripremili ukusne kolače za razne prigode.
U knjizi se nalaze recepti za kolače od dizanog, vučenog, lisnatog i prhkog tijesta, sitni kolači, nepečeni kolači
i torte.


TRADICIONALNA TALIJANSKA KUHINJA :
Talijanska kuhinjaAutor:
Grupa autora
Format:
22 x 22 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
KUHARICE
ISBN 978-953-7306-65-6
Cijena (kn): 

390,00

SADRŽAJ :

Ideja o talijanskoj kuhinji kao jednom dosljednom tijelu je nezamisliva. Naime, Talijani, kojih ima oko 60 milijuna, slijede mnoge kuharske tradicije, mnogobrojnije od 20 regija poluotoka. Postoje velike razlike određenog recepta između dva grada koji mogu biti u istoj regiji ili provinciji. To doprinosi nevjerojatnom bogatstvu i raznolikosti, što je točno i za lokalne proizvode.

Regionalna i lokalna kuhinja je stoga vrlo raznovrsna i to bez da ubrojimo velike sezonske varijacije proizvoda što sliku čini još zamršenijom. Izvrsnost sirovina i svježih plodova zajedno s relativnom jednostavnošću, koja je obilježje regionalnih recepata, omogućuje pripremu zdravih i ukusnih jela. Slijedeći ovo istinski ogromno gastronomsko nasljeđe kuhari ACADEMIE BARILLA odabrali su i isprobali ukusne, ali brze recepte, koji koriste tradicionalne sastojke, a dolaze iz različitih regionalnih kuhinja. Ova jednostavna jela uspješno prizivaju bogatstvo talijanskog kuhanja i raznolike okuse, mirise i arome kojima se malo koja država može pohvaliti.


ČOKOLADA :
Autor:
Grupa autora
Format
:

14,6 x 24 cm
120 str.
tvrdi uvez
Kategorija:
KUHARICE
ISBN 978-953-7306-63-2
Cijena (kn):

 149,00

SADRŽAJ :

Ova vas knjiga vodi u svijet čokolade, kroz njezinu povijest, proizvodnju, vrste čokolade koje postoje pa sve do puno kreativnih čokoladnih užitaka.

Naučite sve o povijesti i vrstama čokolade, a nakon toga razveselite svoje nepce vrhunskom toplom čokoladom, čokoladnim likerom, nezaboravnom Švarcvald tortom ili zaplovite Čokoladnom rapsodijom.


NIJE DOSTUPNO

TRADICIONALNA KUHINJA 
Autori
Eliana Pleše
Ariana Silić
Boris Kauzlarić
Format:
424 str.
18 x 23,5 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
KUHARICE
ISBN 953-99164-8-8
Cijena (kn):
390,00

SADRŽAJ :

Ova knjiga sastavljena je od recepata iz svih naših regija, u kojima se koriste namirnice i postupci izrade prenošeni generacijama. Danas, kada je većina namirnica lako dostupna, možemo uživati u raznolikosti pripravljanja jela iz naše unutrašnjosti zajedno s bogatstvom mirisa i začina s obale i otoka. Na stolu ćemo zajedno ponuditi pikantan kulen iz slavonskih ravnica i slani paški sir, zagorsku puricu s mlincima i komišku pogaču, a zasladit ćemo se međimurskom gibanicom i rapskom tortom. Recepti u knjizi podijeljeni su u devet poglavlja, a svaki recept popraćen je slikom serviranog jela.


TRADICIONALNA KUHINJA 2
Autori:
Eliana Pleše
Ariana Silić
Boris Kauzlarić
Format:
444 str.
18 x 23,5 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
KUHARICE
ISBN 978-953-7306-10-6
Cijena (kn):
249,00

SADRŽAJ:

Nakon velikog interesa koji je pobudila knjiga Tradicionalna kuhinja u kojoj su sakupljeni tradicionalni recepti prilagođeni suvremenim prehrambenim navikama, isti autori pripremili su knjigu Tradicionalna kuhinja 2.
I ovoj su knjizi sakupljeni probrani i iskušani recepti koji su ilustrirani vrhunskim fotografijama posluženih jela. Uvjereni smo da će i ova knjiga postati dio vaše kulinarske zbirke.


TRADICIONALNA KUHINJA 3 
Autori:
Eliana Pleše
Ariana Silić
Boris Kauzlarić
Format:
400 str.
18 x 23,5 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
KUHARICE
ISBN 978-953-7306-67-0

Cijena (kn):
249,00

SADRŽAJ:

Nakon velikog interesa koji je pobudila knjiga Tradicionalna kuhinja i Tradicionalna kuhinja 2 u kojoj su sakupljeni tradicionalni recepti prilagođeni suvremenim prehrambenim navikama, isti autori pripremili su knjigu Tradicionalna kuhinja 3.
I ovoj su knjizi sakupljeni probrani i iskušani recepti koji su ilustrirani vrhunskim fotografijama posluženih jela. Uvjereni smo da će i ova knjiga postati dio vaše kulinarske zbirke.


LOVAČKA KUHINJA : Lovačka kuhinja
Autor:
Boris Kauzlarić
Format:
240 str.,
18 x 23,5 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
KUHARICE
ISBN 953-7306-03-8
Cijena (kn):
199,00

SADRŽAJ:

Lovačka kuhinja je knjiga koja na jednom mjestu nudi svu umjetnost pripravljanja divljači koju nam otkriva poznati kuhar Boris Kauzlarić. Probrani i iskušani recepti pisani su jednostavno i razumljivo, a svaki je popraćen sa slikom serviranog jela. Naučite pripremati ukusna i nezaboravna jela od veprovine, srnetine, jelena, fazana, prepelice i ostalih vrsta divljači i obogatite svoj jelovnik zdravim i ukusnim mesom koje je oduvijek zauzimalo posebno mjesto među ostalim vrstama mesa, a koje je danas postalo lako dostupno u svako doba godine.


RIBLJA KUHARICA : 
Autori:
Boris Kauzlarić
Format:
312 str.
18 x 23,5 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
KUHARICE
ISBN:978-953-7306-27-4
Cijena (kn):
249,00

SADRŽAJ:

RIBLJA KUHARICA sadrži probrane i iskušane recepte za pripremanje ukusnih jela od brojnih vrsta morskih i slatkovodnih riba, mekušaca, rakova i školjki.
Knjiga je sastvaljena od tradicionalnih recepata iz svih naših krajeva, ali i od novih recepata koji pokazuju koliko su velike mogućnosti u pripremanju jela od ribe i ostalih plodova kojima obiluju naše more, rijeke i jezera.
U knjizi ćete naći i savjete za kupnju kvalitetne i svježe ribe, tehnike čišćenja i filetiranja ribe, a svaki recept je popraćen fotografijom posluženog jela.
Vjerujemo da će ova knjiga obogatiti Vaš jelovnik i pomoći Vam da pripremite raznolika, ukusna i zdrava jela od ribe.

 


TRADICIONALNI KOLAČI : 
Autor:
Ariana Silić
Format:
424 str.
18 x 23,5 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
KUHARICE
ISBN 978-953-99164-1-9
Cijena (kn):
249,00

SADRŽAJ:

Mnogima od nas najdraža uspomena na djetinjstvo je magloviti okus slastice kakvu su znale pripremiti samo bake po najstarijim receptima prenošenim usmenom predajom. Oni drugi, koji imaju i danas sreću uživati u tradicionalnim kolačima to mogu zahvaliti ponovno svojim bakama i majkama koje ustrajno prenose svoja znanja i tajne nasljednicama – novim majstoricama slatkog umijeća. Marcel Proust koji bi danas bio dijete teško bi kao odrastao čovjek ostvario povratak u prošlost okusom danas masovno dostupnih kolača. Da ne bi došlo do potpunog prekida tankih niti koje nas vezuje s prošlošću potrebno je uložiti napora i od baka prepunih znanja zatražiti ključeve prošlosti uobličene u tradicionalnim receptima za domaće kolače.


TRADICIONALNI  KOLAČI 2 
Autor:
Itana Popić
Format:
424 str.
18 x 23,5 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
KUHARICE
ISBN: 978-953-7306-30-4
Cijena (kn):
249,00

SADRŽAJ:

TRADICIONALNI KOLAČI 2 su nastavak knjige TRADICIONALNI KOLAČI i sadrže brojne nove recepate za pripremu ukusnih kolača iz svih naših krajeva. Sakupljenirecepti će zasigurno uveličati razne prigode – od obiteljskih ručkova do svečanih proslava.
Vjerujemo da će i TRADICIONALNI KOLAČI 2 postati dio vaše kulinarske zbirke kao neiscrpan izvor ideja za brojne nove kolače kojima ćete razveseliti sebe i svoje najbliže.


NAJBOLJE IZ DOMAĆE KUHINJE : 
Kolači
Autori:
Eliana Pleše
Ariana Silić
Boris Kauzlarić
Format:
64 str.
18 x 23,5 cm
meki uvez
Kategorija:
KUHARICE
Cijena (kn):
19,00

SADRŽAJ:

Knjige iz biblioteke Najbolje iz domaće kuhinje sadrže probrane i iskušane recepte koji su napisani jednostavno i razumljivo. Uz svaki je recept, koji je ilustrian fotografijom posluženog jela, napisano sve što trebate znati kako biste pripremili vrhunska jela profinjena okusa i izgleda. Uvjereni smo da će ove knjige postati dio vaše kulinarske zbirke. Prve tri knjige u ovoj biblioteci su Kolači, Tradicionalna jela i Riba i plodovi mora, a uskoro izlaze Povrće, Tjestenina i Meso. Sigurni smo da će svatko od vas u ovoj bogatoj biblioteci pronaci nesto za sebe.


NAJBOLJE IZ DOMAĆE KUHINJE : 
Tradicionalna jela
Autori:
Eliana Pleše
Ariana Silić
Boris Kauzlarić
Format:
64 str.
18 x 23,5 cm
meki uvez
Kategorija:
KUHARICE
Cijena (kn):
19,00

SADRŽAJ:

Knjige iz biblioteke Najbolje iz domaće kuhinje sadrže probrane i iskušane recepte koji su napisani jednostavno i razumljivo. Uz svaki je recept, koji je ilustrian fotografijom posluženog jela, napisano sve što trebate znati kako biste pripremili vrhunska jela profinjena okusa i izgleda. Uvjereni smo da će ove knjige postati dio vaše kulinarske zbirke. Prve tri knjige u ovoj biblioteci su Kolači, Tradicionalna jela i Riba i plodovi mora, a uskoro izlaze Povrće, Tjestenina i Meso. Sigurni smo da će svatko od vas u ovoj bogatoj biblioteci pronaci nesto za sebe.

 


NAJBOLJE IZ DOMAĆE KUHINJE : 
Riba i plodovi mora
Autori:
Eliana Pleše
Ariana Silić
Boris Kauzlarić
Format:
64 str.
18 x 23,5 cm
meki uvez
Kategorija:
KUHARICE
Cijena (kn):
19,00

SADRŽAJ:

Knjige iz biblioteke Najbolje iz domaće kuhinje sadrže probrane i iskušane recepte koji su napisani jednostavno i razumljivo. Uz svaki je recept, koji je ilustrian fotografijom posluženog jela, napisano sve što trebate znati kako biste pripremili vrhunska jela profinjena okusa i izgleda. Uvjereni smo da će ove knjige postati dio vaše kulinarske zbirke. Prve tri knjige u ovoj biblioteci su Kolači, Tradicionalna jela i Riba i plodovi mora, a uskoro izlaze Povrće, Tjestenina i Meso. Sigurni smo da će svatko od vas u ovoj bogatoj biblioteci pronaci nesto za sebe.


VEGETARIJANSKA KUHINJA : 
Autor:
Itana Popić
Format:
336 str.
18 x 23,5 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
KUHARICE
ISBN: 978-953-7306-45-8
Cijena (kn):
249,00

SADRŽAJ:

VEGETARIJANSKA KUHINJA je sastavljena od probranih i iskušanih recepata za pripremu raznovrsnih i ukusnih jela od povrća.
Jela su pripremljena tako da su korištene namirnicei načini pripreme ustaljeni u našoj domaćoj kuhinji. Recepti su popraćeni vrhunskim fotografijama, a knjiga donosi opis i hranjive sastojke svih vrsta povrća korištenih kod pripreme jela. Bez obzira jeste li vegetarijanac ili povrće koristite kao ukusan prilog, ova će vam knjiga s brojnim novim receptima i idejama omogućiti da sebi i svojoj obitelji poslužite raznolike i zdrave obroke.


NAJBOLJE IZ DOMAĆE KUHINJE : 
Jela od povrća
Autor:
Itana Popić
Format:
64 str.
18 x 23 cm
meki uvez
Kategorija:
KUHARICE
ISBN 978-953-7306-39-7
Cijena (kn):
19,00

SADRŽAJ:

Knjiga JELA OD POVRĆA iz Biblioteke ‘Najbolje iz domaće kuhinje’ sastavljena je od probranih i iskušanih recepata koji pokazuju koliko su velike mogućnosti u pripremanju raznovrsnih i ukusnih jela od povrća. Svi recepti su popraćeni slikom, a postupak pripreme je opisan što detaljnije i jednostavnije. Uvjereni smo da će i ova knjiga obogatiti vaš jelovnik i postati dio Vaše kulinarske zbirke.

 


NAJBOLJE IZ DOMAĆE KUHINJE : 
Mljeveno meso
Autor:
Itana Popić
Format:
64 str.
18 x 23 cm
meki uvez
Kategorija:
KUHARICE
ISBN: 978-953-7306-51-9
Cijena (kn):
19,00

SADRŽAJ:

U biblioteci ‘Najbolje iz domaće kuhinje’ donosimo Vam izbor provjerenih tradicionalnih recepata, podijeljenih po vrstama jela. U knjizi MLJEVENO MESO iz Biblioteke ‘Najbolje iz domaće kuhinje’ pronaći ćete najbolje domaće recepte za pripremu raznovrsnih i ukusnih jela od mljevenog mesa.


NAJBOLJE IZ DOMAĆE KUHINJE : 
Piletina i puretina
Autor:
Itana Popić
Format:
64 str.
18 x 23 cm
meki uvez
Kategorija:
KUHARICE
ISBN: 978-953-7306-50-2
Cijena (kn):
19,00

SADRŽAJ:

U biblioteci ‘Najbolje iz domaće kuhinje’ donosimo Vam izbor provjerenih tradicionalnih recepata, podijeljenih po vrstama jela. U knjizi PILETINA I PURETINA iz Biblioteke ‘Najbolje iz domaće kuhinje’ pronaći ćete najbolje domaće recepte za pripremu raznovrsnih i ukusnih jela od piletine i puretine.

 


NAJBOLJE IZ DOMAĆE KUHINJE : 
Tjestenina
Autor:
Itana Popić
Format:
64 str.
18 x 23 cm
meki uvez
Kategorija:
KUHARICE
ISBN: 978-953-7306-48-9
Cijena (kn):
19,00

SADRŽAJ:

U knjizi TJESTENINA iz Biblioteke ‘Najbolje iz domaće kuhinje’ pronaći ćete najbolje domaće recepte za pripremu raznovrsnih i ukusnih jela od tjestenine. Svi recepti su popraćeni slikom, a postupak izrade jela opisan je detaljno i jednostavno. Uvjereni smo da će i ova knjiga, sastavljena od probranih i iskušanih recepata, postati dio Vaše kulinarske zbirke.