ENCIKLOPEDIJE


SVIJET OKO NAS – školski leksikon : Knjiga SVIJET OKO NAS - školski leksikon
Urednik:
Miro Božić
Format:
224 str.
21,5 x 30,5 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
ENCIKLOPEDIJE
ISBN 978-953-8129-14-8
Cijena (kn):
249,00

SADRŽAJ:

Školski leksikon SVIJET OKO NAS nudi sveobuhvatan pregled ljudskog znanja: od povijesti, kulture, života na Zemlji do društvenih pitanja i suvremenog života. Ovaj leksikon ne samo što sažima ideje, otkrića i pokrete nego ih smješta u povijesni kontekst i daje nam dinamičan uvid u prošlost, sadašnjost – i budućnost. Učimo o porijeklu Zemlje, otkrićima prvih matematičara i kemičara, ali i o rođenju glazbe i razvoju književnosti. Rubni stupci naglašavaju tekst relevantnim detaljima o određenim procesima, izumima, otkrićima i pokretima.


ENCIKLOPEDIJA ŽIVOTINJA : Knjiga ENCIKLOPEDIJA ŽIVOTINJA  Autor David Alderton
Autor:
David Alderton
Format:
450 str.
24,6 x 31,4 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
ENCIKLOPEDIJE
ISBN 978-953-7306-78-6
Cijena (kn):
490,00

SADRŽAJ:

Izbor više od 400 životinja iz cijelog svijeta, od čovjekolikih majmuna do zmija, od sisavaca do školjaka, od žaba do tropskih riba.
Svaka je životinja, uz originalnu fotografiju, popraćena i ilustracijom gdje su naglašene anatomske posebnosti te podacima o anatomiji, staništu, životnom ciklusu, i prehrani svake životinje s izdvojenim činjenicama i kartama.
Uključuje više od 1200 detaljnih ilustracija u boji i više od 400 fotografija u boji.


ROCK & POP KRONOLOGIJA : Knjiga Rock & Pop kronologija
Kako je glazba mijenjala svijet
Autor:
Johny Black
Hugh Gregory
Andy Basire
Format:
342 str.
24,6 x 31,4 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
ENCIKLOPEDIJE
ISBN 953-7306-06-2
Cijena (kn):
390,00

SADRŽAJ:

Knjiga Rock & pop kronologija nevjerojatno je putovanje kroz pet desetljeća svjetske povijesti, s naglaskom na glazbu koja se u to doba razvijala i njezin značaj na ostala događanja. Ponekad je glazba mijenjala svijet, ponekad je svijet mijenjao glazbu, ponekad je glazba bila samo ugodna, usputna pojava. Pozivajući se na golem broj izvora, knjiga Rock & pop kronologija prati uzdizanje (i gotovo uvijek neizbje-žan pad) stotina popularnih umjetnika i glazbenih stilova usput prateći poveznice sa širim svjetskim događanjima.


NATIONAL GEOGRAPHIC ENCIKLOPEDIJAEnciklopedija National Geographic knjiga
Autor:
Grupa autora
Format:
656 str.
21,5 x 27 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
ENCIKLOPEDIJE
ISBN 978-953-7306-46-5
Cijena (kn):
390,00

SADRŽAJ:

NATIONAL GEOGRAPHIC ENCIKLOPEDIJA. Sve što trebate znati u 21. stoljeću
Enciklopedija National Geographica je organizirana u sedam glavnih poglavlja koja obuhvaćaju ljudsko znanje: povijest kulture, zvijezde i planeti, život na Zemlji, društvena pitanja, duša i razum, umjetnost i suvremeni život. Ovaj sveobuhvatan pregled znanja čovječanstva ne samo što sažima ideje, otkrića i pokrete nego ih smješta u povijesni kontekst.
Više od 2.000 ilustracija ima funkciju vizualnog kataloga glavnih polja znanja, od porijekla Zemlje do suvremenog života i zdravlja, od zvijezda do sporta. Učimo o Velikom prasku, rođenju instrumentalne glazbe, ciklusu vodozemaca, razvoju književnosti, ali i o otkrićima prvih matematičara i kemičara.
Rubni stupci naglašavaju tekst relevantnim detaljima o određenim procesima, izumima, otkrićima i pokretima, a ilustrirana polja se bave određenim osobama ili pitanjima. Bilo da se knjiga čita od korica do korica ili nasumce, rezultat je dinamičan uvid u prošlost, sadašnjost – i budućnost.
Enciklopedija National Geographica je obavezna literatura za znatiželjne umove jer destilira tisuće i tisuće godina misli i postignuća, objašnjava kako su povezani, zašto su važni i smješta sve u jedan svezak koji zaslužuje istaknuto mjesto u kućnoj biblioteci.


POVIJEST SVIJETA : Knjiga Povijest svijeta National Geographic
Autori:
Dr. Klaus Berndl
Markus Hattstein
Arthur Knebel
Hermann-Josef Udelhoven
Format:
656 str.
21,5 x 27 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
ENCIKLOPEDIJE
ISBN 978-953-7306-42-7
Cijena (kn):
390,00

SADRŽAJ:

Povijest svijeta je opsežna, sveobuhvatna i bogato ilustrirana knjiga koja obuhvaća razdoblja od pojave prvih ljudi i nastanka prvih civilizacija pa sve do 21. stoljeća. Tekst je popraćen s više od 4.000 ilustracija i pruža čitatelju pogled na velika carstva na vrhuncu moći, moćne vladare čija volja oblikuje čitava razdoblja kao i pobožne i svete ljude čiji nauk i dalje odzvanja u mnogobrojnim životima. Vidimo piramide kako se uzdižu, promatramo kako se oružje razvija
od luka i strijele do atomske bombe, istražujemo teme od antičkog Rima do renesanse, od Francuske revolucije do Drugog svjetskog rata. Stotine uokvirenih polja daje nam uvid u glavne religije, ideološke pokrete i kratke biografije svjetskih vođa i poznatih osoba iz svih razdoblja i dijelova svijeta, a vremenska skala na svakoj strani naglašava ključne događaje, imena i datume. Čarobna i neusporediva po svom obimu i značaju ova knjiga predstavlja neprocjenjivu vrijednost zapisane povijesti čovječanstva u jednom sveobuhvatnom svesku. Ona je dar National Geographica u kojem uživa cijela obitelj i zaslužuje istaknuto mjesto u kućnoj biblioteci.