Domaći autori

SJETA

Autor:
Josip Budiša
Format:
78 str
15 x 21 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
DOMAĆI AUTORI
ISBN: 978-953-8129-49-0
Cijena (kn): 99,00

SADRŽAJ:

Trajni duhovni usadi, kako autor kaže – lijepih sjećanja koja su mu ostavila dubok i neizbrisiv trag – samo potvrđuju jedini istinski životni smisao svakog umnog čovjeka. S namjerom ističem umnog jer samo posjedovanje uma u čovjeku nužno ne pretpostavlja njegovo korištenje. A koja su to autorova sjećanja? Upravo na one životne vrijednosti koje nisu determinirane nijednom povijesnom epohom, niti propisane bilo kakvim aktom ili se mogu izraziti nekom cijenom… One su u autoru duboko ukorijenjene i neuništivo dominiraju pravovremeno prkoseći iskušenjima svega onoga sto je mjerljivo i samim time prolazno. Zato autor upućuje čitatelja u sjetu na takve trenutke koji će mu kao duhovna hrana zasigurno pripomoći pri nužnoj uravnoteženosti u odnosu na materijalnu potrebitost. A istovremeno poručuje čitatelju neka pamti samo sretne dane kojih je, kako on često kaže, nerazmjerno manje od onih drugih…


PUKOVNIKOVA LJUBAV

Knjiga Pukovnikova ljubav autor Krešimir  Butković

 Autor:
Krešimir Butković
Format:
224 str
15 x 21 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
DOMAĆI AUTORI
ISBN: 978-953-8129-35-3
Cijena (kn): 149,00

SADRŽAJ:

Bogata engleska udovica nasljeđuje veliki novac ali i probleme koje to bogatstvo nosi. Njen humanitarni rad i aktiviranje fondova izazivaju tektonske poremećaje u vlasničkoj strukturi korporacije kojoj pripada te izaziva bijes u odvjetnika koji žele preuzeti sav kolač koji se nudi. Istražujući korijenje svog pokojnog muža dolazi u Hrvatsku propitujući sebe, svoj život i mogućnosti ulaganja u zemlji koja nudi prirodne ljepote ali i priliku za zaradom. Ovaj ljubavni triler zapliće se radnjom na malom hrvatskom otoku Rabu koji je osim ljubavi i ljepota znamenitosti nudi i akciju, neočekivane obrate, terorizam i konspiraciju. Radnja je brza, nabijena emocijama i zaokuplja čitatelja od samog početka kako i dolikuje autoru brojnih bestselera.


ŠIKARA

Knjiga Šikara autor Jelena Dunato

 Autor:
Jelena Dunato
Format:
264 str
15 x 21 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
DOMAĆI AUTORI
ISBN: 978-953-8129-32-2
Cijena (kn): 149,00

SADRŽAJ:

Studentica Dinka živi u zabiti. Džeparac zarađuje proricanjem sudbine iz kave. Nitko ju ne shvaća pretjerano ozbiljno, a ponajmanje ona sama. Ali kad joj na gatanje dođe majka nestale petnaestogodišnjakinje, Dinka postaje istražiteljica.
Prateći trag nestale djevojke Dinka dolazi do lokalnog župnika koji skriva mračnu tajnu koja ga je natjerala da se zakopa u provinciji. Istovremeno, policajac Jozo zna da se oko njega odvijaju sumnjivi poslovi, ali prevelika je kukavica da ih spriječi.
U mjestu opterećenom tradicijom, smrtonosnom šutnjom i ratom koji nikad ne završava kroz potragu za nestalom djevojkom oljuštit će se slojevi laži, nasilja, bijede i kriminala, sve dok istina ne izbije na vidjelo.
Autorica Jelena Dunato radi u kulturi već petnaest godina i još nije odustala. Objavila je niz kratkih priča u domeni spekulativne fikcije, a njezin prvi  roman, „Šikara“, izlet je u žanr detektivskog romana s glavnom junakinjom koja gata iz kave i promptno se zaljubi u mogućeg sumnjivca.
Rođena je u Rijeci, a trenutno živi na Cresu s mužem, kćeri i crnom mačkom.


CARPATHIA – BROD HEROJ U SJENI TITANICA

CARPATHIA - BROD HEROJ U SJENI TITANICA KNJIGA

Autor:
Slobodan Novković
Format:
272 str
17 x 24 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
DOMAĆI AUTORI
ISBN: 978-953-8129-28-5
Cijena (kn): 199,00

SADRŽAJ:

Carpathia je deset godina mirno plovila na relaciji Rijeka – New York, dok te noći, 15. travnja 1912., nije primila SOS s Titanica. Tada je punom parom uplovila u povijest.
Te kobne noći je na njenim palubama bilo čak 84 hrvatskih članova posade,(većinom iz Labina, Rijeke i Hrvatskog primorja) koji su,u dramatičnoj utrci s vremenom, svoju sigurnost stavili u drugi plan i učinili ono što čovjeka čini čovjekom –pomogli drugome u nevolji.
O katastrofi Titanica objavljeno je mnogo knjiga i nekako se na kraju usput spomene Carpathia kao brod koji mu je priskočio u pomoć, uvijek nekako u sjeni.
Ovom knjigom autor, nakon višegodišnjeg istraživanja ispravlja tu povijesnu nepravdu i u kronološkom prikazu dramatičnih događanja na Carpathiji, stavlja čitatelja u poziciju putnika i članova posade Carpathie koji punom brzinom jure noćnim Atlantikom ususret ledenim santama itekako svjesni da su te iste sante potopile nepotopivi Titanic.
Užarivši svoje kotlove Carpathia je uspjela postići nemoguće – juriti brzinom većom od deklarirane i tim herojskim činom spasiti 712 promrzlih duša kojima je prijetila sigurna smrt u ledenom Atlantiku.
Ovo je priča o brodu i ljudima, koji nisu tražili slavu niti su birali sudbinu – Sudbina je odabrala njih.


SAN CRNOG KIMA
SAN CRNOG KIMA KNJIGA

Autor:
Rijad Kamber
Format:
256 str
15 x 23 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
DOMAĆI AUTORI
ISBN: 978-953-8129-22-3
Cijena (kn): 149,00

SADRŽAJ:

Druga zbirka priča Rijada Kambera ‘SAN CRNOG KIMA’ donosi nam jedanaest priča kojima nas vodi na put oko svijeta kao sanjanom mjestu tolerancije i međureligijskog dijaloga i suživota.
U naslovnoj priči ‘San crnog kima’ autor nam donosi viđenje aktualne migrantske krize iz pozicije jednog migranta koji zajedno sa svojom nećakinjom prelazi put od Egipta, preko Grčke i Austrije, do Njemačke susrećući se sa živopisnim likovima koji iskazuju i dobro i zlo u svojoj punoj snazi.


IMA JEDNA PRIČA…
IMA JEDNA PRIČA... Lacovich knjiga

Autor: 
Mauro Lacovich
Format:
316 str
15 x 23 cm
meki uvez
Kategorija:
DOMAĆI AUTORI
ISBN: 978-953-8129-21-6
Cijena (kn): 149,00

Kada je Cleo ušla u ordinaciju svog budućeg psihoterapeuta, bila je spremna na sve osim na ono što ju je dočekalo. Umjesto očekivanoga stereotipa psihoterapijskog rada, kakav vidimo na filmovima, psihoterapeut ju je vratio u zaboravljeno umijeće pripovijedanja priča. Nudeći priče, umjesto savjeta, psihoterapeut i Cleo kreću u nepoznate svjetove u kojima traže odgovore na njezina pitanja.

Ljubav, smrt, prijateljstvo, promjene, duhovnost, samo su neke od tema s kojima se susreću na svom putovanju, dok mi, prateći njihov dijalog, postajemo njihovi ravnopravni suputnici. Tim suputništvom pronalazio mnoge odgovore na pitanja koja nas prate tijekom života, ali i gradimo temelj vlastitih promjena.

Ako vas se dojmio Jorge Bucay, vrijeme je da upoznate njegovog nasljednika

Kristina Sonnabend, psihologinja


EKALLIM
EKALLIM knjiga Lacovich

Autor:
Mauro Lacovich
Format:
480 str
15 x 23 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
DOMAĆI AUTORI
ISBN: 978-953-8129-12-4
Cijena (kn):
149,00

Zagonetni lik, kojeg upoznajemo samo kao Putnika, pripovijeda nam o svom neobičnom putovanju na kojem je susreo groficu iz 19. stoljeća, inkvizitora, alkemičara, farmaceuta iz budućnosti, bogataša i mnoge druge likove. Svi su oni zarobljeni na mjestima na kojima ih je zatekao, nalazeći se u svojevrsnom čistilištu. Da bi napustili to mjesto, moraju naučiti važnu lekciju koja ih je i dovela tamo. Umjesto izravnih odgovora, razgovorima i pričanjem priča Putnik im istodobno nastoji pomoći lekcijama koje trebaju svladati.
Prikazujući mane i vrline likova, autor nas vodi do same srži ljudske osobnosti, iza vrata vlastite odgovornosti za živote kakve imamo. Realističnom atmosferom koju stvara neobičnim opisima, suptilno nas navodi da iz uloge čitatelja prijeđemo u ulogu suputnika. Time počinjemo propitivati sebe u odnosu na svijet u kojem živimo nalazeći tako vlastite odgovore na mnoga pitanja.


NAŠA TROJA (2. prošireno izdanje)
NAŠA TROJA knjiga Sinožić

Autor:
Vedran Sinožić
Format:
124 str
15 x 21 cm
meki uvez
Kategorija:
DOMAĆI AUTORI
ISBN: 978-953-8129-03-2
Cijena (kn): 99,00

SADRŽAJ:
U knjizi NAŠA TROJA istarski povjesničar Vedran Sinožić iznosi dokaze o pravoj lokaciji drevne Troje. Nakon višegodišnjih istraživanja i iscrpnog rada na sakupljanju dostupnih informacija i spoznaja Sinožić iznosi argumente kojima dokazuje da Homerova Troja nije smještena na Hisarliku u Turskoj, već se nalazi u Republici Hrvatskoj, preciznije na mjestu današnjeg Motovuna u Istri.


KALISTO – Naša Troja 2
KALISTO NAŠA TROJA II knjiga Sinožić

Autor: 
Vedran Sinožić
Format:
160 str
15 x 21 cm
meki uvez
Kategorija:
DOMAĆI AUTORI
ISBN: 978-953-8129-29-2
Cijena (kn): 99,00

SADRŽAJ:
Ako je ”Naša Troja” Vedrana Sinožića bio direktan udarac homerolozima, onda im je Kalisto konačni nokdaun. Sinožić, zapravo, nikoga nije ošamario rukavicom, no svojom knjigom će zasigurno izazvati svijet na razmišljanje. Inertni arheolozi, intelektualci, samodopadni stvaraoci istine o Troji konačno će biti izbačeni iz svojih fortificiranih fotelja jer će morati preispitati uvriježena stajališta o svojim tvrdnjama. Vedran im ponovno argumentirano svjedoči činjenicu da nisu otkrili ništa. Iščeprkali su zlato u Maloj Aziji, no pravo zlato, ono svijetu itekako važno, leži pod zidinama Motovuna. Oni koji su htjeli i dobili brzu slavu vodili su se za arheološkim dokazima kojima nikada ništa ni nisu dokazali. Sinožić ionako izbjegava arheološku potvrdu i njihovo inzistiranje da se na taj način utvrdi i ustvrdi postojanje mitskog grada. Ne, on lijepo uzima stih po stih Ilijade i Odiseje, komparira, izvlači i rješava toponimsku i topografsku enigmu kojom se oni nisu bavili.


FIFTY-FIFTY 
FIFTY FIFTY knjiga Butković

50:50
Autor:

Krešimir Butković
Format:
376 str.
15 x 23 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
DOMAĆI AUTORI
Cijena (kn): 149,00

SADRŽAJ:
Krešimir Butković svojim beskompromisnim pristupom ovim se romanom razračunava sa svim mogućim predrasudama i bez dlake na jeziku, ali s puno duha, progovara o prešućivanoj strani života na kojeg nitko od nas nije spreman.
Stil kojim Butković piše o teškim temama, naprosto zapanjuje. Dok velemajstorski humorom gradi branu nabujalim suzama u očima čitatelja, Krešo ne dozvoljava emotivno krahiranje i zaobilazi svaki pravac kojim bi roman skrenuo k jadikovanju. Dapače, osmjeh s kojim Butković danas reflektira vlastiti život, pokazuje nam najzornije svu silinu njegove unutarnje snage. Jer unatoč svijesti o krhkosti i ranjivosti kvadriplegičarske sutrašnjice u hrvatskom realitetu, unatoč proživljenim traumama, unutarnjim borbama s pogledima unatrag i stihovima kojima dnevno rastače svoje sabijene strepnje, njegov je prozni izričaj umiven vedrinom.
Butković je, u inat vlastitoj kolebljivosti, odlučio vjerovati u Čovjeka pa gonjen tom vjerom grabi dalje, mijenjajući i sebe i ljude oko sebe, a spoznaja da smo svi mi osobe s invaliditetom, zapravo je ljekovita za sve koji će pročitati ovu knjigu. I stoga nema šanse da Fifty-fifty prođe nezapaženo.
Ovaj je književni uradak ujedno i terapeutski priručnik s iskustvenim poučkom o smislu života, nasmijana autobiografija bez šminke, prijateljska ispovijed koja dodiruje tamo gdje smo najosjetljiviji.


KAKO SI GA TRAŽILA
KAKO SI GA TRAŽILA knjiga Butković

Autor:
Krešimir Butković
Format:
166 str.
15 x 21 cm
meki uvez
Kategorija:
DOMAĆI AUTORI
Cijena (kn): 99,00

SADRŽAJ:
Krešimir Butković u ovoj napetoj psihološkoj drami s elementima samopomoći vodi vas do spoznajnog trenutka koji vraća osmijeh na lice i pokušava pronaći odgovore na vežna pitanja koje si danas postavljaju žene u tridesetima:
– Kako riješiti životne peripetije?
– Kako naći ljubav svog života?
– Kako se snaći u ljubavnom i egzistecijalnom vakumu?
– Kako se ponovno dignuti i vjerovati da postoji ljubav?
– Kako…


ŠETNJA ŽIVOTA
Šetnja života knjiga Butković

 Autor:
Krešimir Butković
Format:
176 str.
13 x 20,5 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
POEZIJA
ISBN 953-99164-4-5
Cijena (kn): 49,00

SADRŽAJ:

Poezija je nadnaravna ruža u svemiru.
Zbirka poezije mladoga pjesnika Krešimira Butkovića potvrđuje njegovu reputaciju vrsnog poete koji je rano sazrio i uočio jedan novi duhovni pogled na svijet. Uhvatio je u svojemu sjecištu sve ono što prekoračuje običan život čovjeka. U Šetnji života mladi nas Butković vodi kroz sve faze emotivnih doživljaja, od krajnje patetike do euforije. Unatoč raznim teškim udarcima sudbine sačuvao je vedrinu, veselost, optimizam i vječno živ humor koji ga nadahnjuje i izdiže iznad svijeta.


Konformist knjiga Josip Budiša

KONFORMIST 

Autor:
Josip Budiša
Format:
124 str.
15 x 21 cm
meki uvez
Kategorija:
DOMAĆI AUTORI
ISBN 978-9538129-09-4
Cijena (kn):
99,00

SADRŽAJ:
U svom trećem romanu „Konformist“ Josip Budiša promišlja jedan od temeljnih životnih naputaka slavnoga kineskog filozofa Konfucija („Samo se ljudi najuzvišenijih i najnižih karaktera ne mijenjaju.“), filigranski propitujući tajne i krhke granice koje čovjek na velikom skalinu životne pragme mora prijeći da bi lakše išao k svome cilju. Hoćemo li izdati sebe ako imalo odstupimo od svojih unutarnjih zasada duše i srca, ili ćemo ostati „budale“ ne mijenjajući svoja načela ni za milimetar, ostajući plutati na sprudovima naivnosti snova, sve dalje od onih koji gutaju sve ono čime ih materijalni svijet potrošačkog mentaliteta svakodnevno upija i ubija – pitanja su na koja i Budišini knjiški junaci svako jutro iznova praktično odgovaraju. A pravi pisci spretno ih uvijek iznova postavljaju.