EKALLIM:   
Autor:
Mauro Lacovich
Format:
480 str
15 x 23 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
DOMAĆI AUTORI
ISBN: 978-953-8129-12-4
Cijena (kn):
149,00

Zagonetni lik, kojeg upoznajemo samo kao Putnika, pripovijeda nam o svom neobičnom putovanju na kojem je susreo groficu iz 19. stoljeća, inkvizitora, alkemičara, farmaceuta iz budućnosti, bogataša i mnoge druge likove. Svi su oni zarobljeni na mjestima na kojima ih je zatekao, nalazeći se u svojevrsnom čistilištu. Da bi napustili to mjesto, moraju naučiti važnu lekciju koja ih je i dovela tamo. Umjesto izravnih odgovora, razgovorima i pričanjem priča Putnik im istodobno nastoji pomoći lekcijama koje trebaju svladati.
Prikazujući mane i vrline likova, autor nas vodi do same srži ljudske osobnosti, iza vrata vlastite odgovornosti za živote kakve imamo. Realističnom atmosferom koju stvara neobičnim opisima, suptilno nas navodi da iz uloge čitatelja prijeđemo u ulogu suputnika. Time počinjemo propitivati sebe u odnosu na svijet u kojem živimo nalazeći tako vlastite odgovore na mnoga pitanja.


NAŠA TROJA (2. prošireno izdanje):   
Autor:
Vedran Sinožić
Format:
124 str
15 x 21 cm
meki uvez
Kategorija:
DOMAĆI AUTORI
ISBN: 978-953-8129-03-2
Cijena (kn):
99,00

U knjizi NAŠA TROJA istarski povjesničar Vedran Sinožić iznosi dokaze o pravoj lokaciji drevne Troje. Nakon višegodišnjih istraživanja i iscrpnog rada na sakupljanju dostupnih informacija i spoznaja Sinožić iznosi argumente kojima dokazuje da Homerova Troja nije smještena na Hisarliku u Turskoj, već se nalazi u Republici Hrvatskoj, preciznije na mjestu današnjeg Motovuna u Istri.

 


FIFTY-FIFTY 
50:50
Autor:
Krešimir Butković
Format:
376 str.
15 x 23 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
DOMAĆI AUTORI
Cijena (kn):
149,00

SADRŽAJ:
Krešimir Butković svojim beskompromisnim pristupom ovim se romanom razračunava sa svim mogućim predrasudama i bez dlake na jeziku, ali s puno duha, progovara o prešućivanoj strani života na kojeg nitko od nas nije spreman.
Stil kojim Butković piše o teškim temama, naprosto zapanjuje. Dok velemajstorski humorom gradi branu nabujalim suzama u očima čitatelja, Krešo ne dozvoljava emotivno krahiranje i zaobilazi svaki pravac kojim bi roman skrenuo k jadikovanju. Dapače, osmjeh s kojim Butković danas reflektira vlastiti život, pokazuje nam najzornije svu silinu njegove unutarnje snage. Jer unatoč svijesti o krhkosti i ranjivosti kvadriplegičarske sutrašnjice u hrvatskom realitetu, unatoč proživljenim traumama, unutarnjim borbama s pogledima unatrag i stihovima kojima dnevno rastače svoje sabijene strepnje, njegov je prozni izričaj umiven vedrinom.
Butković je, u inat vlastitoj kolebljivosti, odlučio vjerovati u Čovjeka pa gonjen tom vjerom grabi dalje, mijenjajući i sebe i ljude oko sebe, a spoznaja da smo svi mi osobe s invaliditetom, zapravo je ljekovita za sve koji će pročitati ovu knjigu. I stoga nema šanse da Fifty-fifty prođe nezapaženo.
Ovaj je književni uradak ujedno i terapeutski priručnik s iskustvenim poučkom o smislu života, nasmijana autobiografija bez šminke, prijateljska ispovijed koja dodiruje tamo gdje smo najosjetljiviji.


 

KAKO SI GA TRAŽILA 
Autor:
Krešimir Butković
Format:
166 str.
15 x 21 cm
meki uvez
Kategorija:
DOMAĆI AUTORI
Cijena (kn):
99,00

SADRŽAJ:
Krešimir Butković u ovoj napetoj psihološkoj drami s elementima samopomoći vodi vas do spoznajnog trenutka koji vraća osmijeh na lice i pokušava pronaći odgovore na vežna pitanja koje si danas postavljaju žene u tridesetima:
– Kako riješiti životne peripetije?
– Kako naći ljubav svog života?
– Kako se snaći u ljubavnom i egzistecijalnom vakumu?
– Kako se ponovno dignuti i vjerovati da postoji ljubav?
– Kako…


ŠETNJA ŽIVOTA : Šetnja života
Autori:
Krešimir Butković
Format:
176 str.
13 x 20,5 cm
tvrdi uvez
Kategorija:
POEZIJA
ISBN 953-99164-4-5
Cijena (kn):
49,00

SADRŽAJ:

Poezija je nadnaravna ruža u svemiru.
Zbirka poezije mladoga pjesnika Krešimira Butkovića potvrđuje njegovu reputaciju vrsnog poete koji je rano sazrio i uočio jedan novi duhovni pogled na svijet. Uhvatio je u svojemu sjecištu sve ono što prekoračuje običan život čovjeka. U Šetnji života mladi nas Butković vodi kroz sve faze emotivnih doživljaja, od krajnje patetike do euforije. Unatoč raznim teškim udarcima sudbine sačuvao je vedrinu, veselost, optimizam i vječno živ humor koji ga nadahnjuje i izdiže iznad svijeta.


KONFORMIST 

Autor:
Josip Budiša
Format:
124 str.
15 x 21 cm
meki uvez
Kategorija:
DOMAĆI AUTORI
ISBN 978-9538129-09-4
Cijena (kn):
99,00

SADRŽAJ:
U svom trećem romanu „Konformist“ Josip Budiša promišlja jedan od temeljnih životnih naputaka slavnoga kineskog filozofa Konfucija („Samo se ljudi najuzvišenijih i najnižih karaktera ne mijenjaju.“), filigranski propitujući tajne i krhke granice koje čovjek na velikom skalinu životne pragme mora prijeći da bi lakše išao k svome cilju. Hoćemo li izdati sebe ako imalo odstupimo od svojih unutarnjih zasada duše i srca, ili ćemo ostati „budale“ ne mijenjajući svoja načela ni za milimetar, ostajući plutati na sprudovima naivnosti snova, sve dalje od onih koji gutaju sve ono čime ih materijalni svijet potrošačkog mentaliteta svakodnevno upija i ubija – pitanja su na koja i Budišini knjiški junaci svako jutro iznova praktično odgovaraju. A pravi pisci spretno ih uvijek iznova postavljaju.